podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Toronto

Govejškova prvič v polfinale SP

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
08.12.2016 17:31

Plavalka Velenja Nastja Govejšek se je na SP v 25-metrskem bazenu v kanadskem Windsorju na 50 m delfin uvrstila v nočni polfinale. Z dosežkom 26,26 je osvojila 16. mesto, dosegla svoj najboljši letošnji izid, lasten državni rekord pa zgrešila za vsega 15 stotink sekunde.

"Res sem zelo vesela, saj sem si prvič v karieri priplavala polfinale svetovnega prvenstva. Ob tem sem dosegla tudi svoj najboljši jutranji izid," je povedala 19-letna Velenjčanka, ki je pred odhodom na študij v ZDA, tja bo šla neposredno po SP, tudi na ta način dobila še eno pomembno priznanje o dobrem delu doma.

A vseh ciljev mlada Štajerka v bazenu v Windsorju s tem še ni izpolnila, saj si želi zvečer še boljši dosežek: "Rezerve so. Zjutraj sem se malo zapeljala v cilj in imela tudi previsoko frekvenco. Poleg tega je popoldan vedno nekoliko lažje in odkrito grem na nov osebni rekord, ki je v mojem primeru tudi nov državni rekord. To je danes dosegljivo."

Najhitrejša med 77 prijavljenimi plavalkami je bila Američanka Kelsy Worrell, ki je s 24,94 tudi edina prebila mejo 25 sekund.

Nastop Govejškove je bil tudi edini današnji slovenski v majhni odpravi štirih plavalcev. v petek predtekmovanje čaka Ravenčanko Gajo Natlačen na 400 m prosto. V sredo je Natlačnova v Kanadi že osvojila 14. mesto na 800 m prosto.