roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Novo mesto

FOTO: Zaslužena zmaga Krke

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.12.2015 05:19

Ekipi Moškega rokometnega kluba Krka in MRD Dobova sta včeraj v novomeški Športni dvorani Marof odigrali uvodno tekmo 15. kroga 1. A NLB Leasing lige. Zmage, s tem pa skoka na 4. mesto prvenstvene lestvice so se pred domačim občinstvom veselili rokometaši Krke.

Rezultat tekme je bil 34:25 ( 16:12). Varovanci trenerja Mirka Skoka tekme z Dobovo niso začeli po njihovih željah. Gostje so v 11. minuti vodili z 3:6, nato pa se je Krki le odprlo. V 26. minuti so na krilih razpoloženega Klobčarja vodili za šest golov ( 15:9), ekipi pa sta se ob polčasu razšli pri rezultatu 16:12. Borbena in požrtvovalna igra Novomeščanov je sadove obrodila tudi v drugem delu, saj so prednost le še oplemenitili, tik pred koncem srečanja je ta že narasla na dvomestno številko (20:30), ter se na koncu zasluženo veselili zmage z devetimi goli prednosti. Krkaši so se tako z včerajšnjo zmago Dobovčanom oddolžili za nesrečen poraz v 2. krogu prvenstva.

Izjave po tekmi:
Leon Rašo, MRK KRKA : "Mislim, da smo na zadnjih tekmah pokazali dobro igro, da je naša igra vedno boljša, dvignili smo formo in se preprosto borimo. Dejstvo je, da smo si na začetku sezone želeli takšnega rezultata, nismo pa bili povsem prepričani, da nam bo to tudi uspelo."

Mitja Klobčar: "Na Dobovo smo se dobro pripravili in na začetku dovolj dobro in agresivno odigrali v obrambi, kar je bila voda na mlin vratarju Bazniku, ki je odbranil fantastično."

Aleš Sirk, trener Dobove: "Danes nam res ni šlo, vse je bilo narobe. Očitno se je tokrat pokazala utrujenost zavoljo teh zaporednih tekem. Krka je odigrala super tekmo in zasluženo zmagala. Čestitam jim in jim želim vso srečo tudi v bodoče, nam pa še naprej ostaja trdo delo."


MRK KRKA : Baznik ( 16 obr.), Rašo L. 5, Jurečič 6, Lavrič 1, Didovič 1, Pršina, Jeraj ( 1 obr.), Jakše 1, Udovč, Kovačič 2, Rašo D.1, Furdi, Papež 7, Orlič, Klobčar 6. Trener: Mirko Skoko.

MRD DOBOVA: Vojin, Miklavčič 4, Dražetič 2, Rožman, Humek, Seferovič 5, Toporišič, Baznik, Kučič 5, Kaučič 2, Koprivc 6, Mlakar, Hotko 1, Blaževič. Trener: Aleš Sirk.
Izključitve: Krka 16. minut; Dobova 6 minut
Sedemmetrovke: Krka 2 (2), Dobova 2 (1)
Sodnika: Teršek/Žibret