Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Šport Novo mesto

FOTO: Vrhunec letošnje sezone: svetovno prvenstvo v Bangkoku

Piše: Slovenska zveza tajskega boksa

Čas objave:
12.07.2019 11:21

Letošnje poletje je navzlic vremenskim nihanjem peklensko vroče za tajske boksarje. Po uspešno prestanem testu na Mednarodni ligi tajskega boksa, se sedaj slovenska izbrana vrsta odpravlja v tajsko mesto angelov, Bangkok, kjer bo od 21. do 27. julija na sporedu svetovno prvenstvo.

IFMA SP2019.jpg
Vrhunec letošnje sezone: slovenski tajski boksarji na svetovnem prvenstvu v Bangkoku
Foto: Slovenska zveza tajskega boksa

Slovenska ekipa v sestavi štirih tekmovalcev ter dveh članov uradnega osebja, bo v ekstremno ostri konkurenci 105 držav in več kot 3000 tekmovalcev znova poskušala poseči po najvišjih mestih. Slovenske barve bodo v elitni diviziji zastopali Bojana Šebenik (do 71 kilogramov), Tina Sinjur ( do75 kilogramov) in Sašo Vorkapić (do 67 kilogramov), medtem ko bo Domen Vidmar nastopil v konkurenci mlajših članov ( do 23 let). Borce bosta spremljala selektor reprezentance Andrej Žveglič ter mednarodni predstavnik Slovenske zveze tajskega boksa Iztok Vorkapić.

SP 2019 - SLO REPREZENTANCA.jpg
Vrhunec letošnje sezone: slovenski tajski boksarji na svetovnem prvenstvu v Bangkoku
Foto: Slovenska zveza tajskega boksa

»Konkurenca bo zelo močna, saj je v posameznih kategorija prijavljenih tudi do 24 tekmovalcev. Gre za eno večjih tekmovanj v zgodovini edine organizacije za amaterski tajski boksa IFMA, ki jo priznava Mednarodni Olimpijski komite « je pred petkovim odhodom na vzhod povedal Iztok Vorkapić. Skozi dobre uvrstitve na letošnjem svetovnem prvenstvu, se bodo najboljši borci v kategorijah lahko uvrstili na svetovne igre

Slovenska ekipa se uradno odpravlja na Tajsko danes, kjer se bo udeležila zaključnih priprav v Sitpholek gymu pred začetkom tekmovanja, ki se bo uradno odprlo z zdravniškimi pregledi in žrebom v nedeljo, 21. julija in zaključil s finalnimi dvoboji 29. julija. Vse obračune s prvenstva bo možno v živo spremljati preko Youtube kanala organizacije IFMA.