oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Šport Budimpešta

FOTO: V Budimpešti brez zmage, a z dobrim predstavami

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.04.2016 19:24

Po novembrskem merjenju moči v novomeškem ringu, je minuli konec tedna Budimpešta gostila povratni dvoboj med profesionalnima ekipama Slovenije in Madžarske v štirih dvobojih.

V nabito polnem Barba Negra salonu so nastopili Jure Smole (77kg), Rok Eršte (+100kg), gostujoči član ekipe Petar Šarac (77kg) in v dvoboju večera Mirko Vorkapić (71kg).
Mladi Jure Smole je tesno izgubil z 1:2, čeprav je bil Trebanjec za spoznanje boljši nasprotnik, saj je nadziral potek dvoboja od polovice druge runde naprej. Jure je pokazal dobro borbo in napadal skozi celoten dvoboj. Madžar Toth Csaba je imel več uspeha na začetku, vendar je Jure ob koncu prevzel popolni nadzor.

Petar Šarac, sicer iz Zagreba, je vskočil v ekipo namesto poškodovanega Boruta Turka le 5 dni po njegovi odpovedi. Šarac žal ni imel dovolj izkušen po Muay Thai pravilih in je moral priznati premoč Fabiana Kristova, ki je slavil po enoglasni sodniški odločitvi s 3:0.

Rok Eršte je tokrat začel dobro in vodil potek borbe do trenutka, ko je Koczfan Janos lansiral močan desni kroše, ki je zaobšel Rokov gard in Eršte se je znašel na tleh. Rok se je pobral, vendar je sodnik ocenil, da dvoboja ni sposoben nadaljevati. Dvoboj je bil predčasno prekinjen s tehničnim knockoutom v prvi rundi.

Borba večera je na noge dvignila dvorano. Mirko se je udaril z izkušenim Tajcem Piyapongom Taweemuangom. Prva runda je bila dokaj izenačena, saj sta oba borca nekajkrat uspešno napadla in hkrati pokazala dobro obrambo. Drugo rundo je Mirko odprl silovito in z levim krošejem zamajal nasprotnika, ki je skoraj izgubil tla pod nogami. Ob koncu runde je Tajca ponovno rešil zvonec. V tretji rundi je ritem padel, saj je Taweemuang prenehal s poskusi napada in zapiral borbo z grabljenjem v klinču in nekaj meti. Sodniki so bili pri odločitvi deljeni: prvi za Mirka, drugi za Taweemuanga, tretji sodnik pa je odsodil neodločeno. Ker v tajskem boksu neodločen rezultat ni možen, je potem neodločeni sodnik zmago dosodil Tajcu, ki sicer zadnje leto prebiva v Budimpešti. Madžari so tako slavili s 4:0, vendar ta rezultat ni bil dejanski odraz stanja, saj sta bili dve borbi zelo izenačeni, odločila pa je prednost domačega terena. Sicer je bila organizacija na visokem nivoju, prav tako odnos in sprejem organizatorjev. Naša ekipa se zahvaljuje Športni Uniji, Medicinskemu centru Kalliste, zdravstvenemu centru Aristotel ter Gostišču Loka.