sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Šport Brežice

FOTO: Srčna borka Tjaša Petković do brona

Piše: R.K./KK Brežice

Čas objave:
27.01.2019 21:49

v Slovenskih Konjicah potekalo mednarodno tekmovanje Hors cupa. Na tekmi je nastopilo 601 tekmovalec iz 12 držav, 5 tekmovalk in tekmovalcev pa je bilo iz karate kluba Brežic.

V katah sta nastopili Saša Petković in Maja Lazanski. Najprej je nastopila Saša v kategoriji mlajših kadetinj s kato Seienchin. Nastopila je samozavestno, močno in hitro, vendar z manjšo napako pri nekaterih stavih kar na žalost ni zadostovalo, da bi premagala nasprotnico. Njena nasprotnica pa ni imela sreče da bi se prebila v finale, tako da je Saša ostala brez repasaža.  Maja je bila v kategoriji deklic (8.-4. kyu). V prvem krogu je delala kato gekisai ichi in suvereno premagala nasprotnico z rezultatom 5:0. Nato je v četrtfinalu delala z nasprotnico, ki je delala tudi v močnejši kategoriji. A to Maje ni ustavilo da je kato gekisai ni prikazala v močni, hitri in tehnično pravilni luči. A na žalost ji je zmanjkala 1 zastavica za uvrstitev v naslednji krog, saj je izgubila z 2:3. Za repasaž je tudi zmanjkalo sreče, saj je njena nasprotnica tudi izgubila z 2:3.
Čeprav katašici nista osvojili medalje imata dosti razlogov za nadaljnje treninge, saj jima ne manjka veliko, da bosta že na naslednjih tekmovanjih posegali po najvišjih mestih.  Na presenetljivo močnem turnirju v Slovenskih Konjicah so tokrat borce KK Brežice zastopali le 4 tekmovalci. Edino medaljo na turnirju je osvojila Tjaša Petković, ki je nastopila v borbah deklic do 35kg. Tjaša je začela izjemno, saj je v prvem krogu kar s 7:0 premagala Danico Prvulović iz Hrvaške, v drugem s 4:0 Đaković Nikolino iz BiH, polfinali dvoboj z Valenčakovo bi skoraj z zagotovostjo dobila, a se je na borišču žal morala znajti sama, saj se je v istem trenutku na drugem borišču borila njena sestra Saša in je nastopila brez trenerja ob borišču. Tehnično neprimerno slabša nasprotnica je polfinalni dvoboj žal dobila z 1:0, v repasažu pa smo zopet videli zbrano in vse kvalitetnejšo Tjašo, ki si je z zanesljivo zmago proti Krumpakovi zagotovila stopničke in bronasto odličje. Tjaša vidno napreduje iz tekmovanja v tekmovanje, v svojih borbah kaže poleg velike srčnosti in neustrašnosti še zelo širok spekter tehnik, tako v ročnih kot atraktivnih nožnih akcijah in nedvomno se ji obeta še blesteča prihodnost.  Končno peto mesto sta po porazih v finalu repasaža osvojila Ana Sever in Jaka Cerjak. Ana je pri mlajših kadetinjah nad 50kg v prvem krogu po predaji premagala Mujadžičevo iz BiH, sledil je poraz z 0:2 proti Ibrahimovićevi (BiH). V repasažu je z najprej z 2:0 premagala Jesenkovo za tretje mesto pa z 0:1 klonila proti Čačkovi (BiH). Slednja je bila usodna tudi za Sašo Petković, ki se je s Čačkovo pomerila že v prvem krogu iste kategorije.  Jaki je bronasta medalja ušla prav v zadnji sekundi proti Mehiču (BiH). Nasprotnik je po vodstvu 1:0 naredil napako v distanci, ki jo je Jaka 3 sekunde pred koncem kaznoval z lepo brco (3:1), medalja je bila praktično že v žepu, prav v zadnji sekundi pa je Jaka pozabil na zaščito in brca nasprotnika je v neverjetni končnici odnesla še drugo naše odličje na turnirju.