sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Šport Novo mesto

FOTO: Slovenskim tajskim boksarjem tri zlate in srebrna medalja

Piše: Z.T.

Čas objave:
27.03.2018 13:17

Na povabilo Czech muaythai asociation in njihovega predsednika Petra Otticha se je predsednik Slovenske zveze tajskega boksa odzval in potrdil nastop najmlajših reprezentantov.

Slovenijo so zastopali reprezentanti Scorpion gyma iz Novega mesta: Ognjen Lazarević, Maj Šibilja in član Darko Drobež, ter reprezentanti Črnomaljskega Gladiator gyma Sebastjan Zupanc in Nastasja Koca. Reprezentante sta poleg trenerjev spremljala selektor najmlajših selekcij Petrit Izairi ter tokrat v vlogi tehnične vodje reprezentantka Bojana Šebenik.

Minulo soboto so v mestu Rokycany na Češkem nastopili najmlajši predstavniki v konkurenci več kot 130-ih tekmovalcev iz Madžarske, Slovaške, Avstrije in Nemčije, na 9. krogu Mednarodne lige v tajskem boksu » Gold mongkon«, ki je uradno tekmovanje svetovne organizacije IFMA – International federation muaythai amateur. Priznano je tudi s strani Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Izjava selektorja mlajših selekcij Petrita Izairija : »Ponosen sem na naše najmlajše, ki so presegli moja pričakovanja že na prvi tekmi v letošnjem letu, ki je hkrati tudi izborno tekmovanje pred odhodom naših najmlajših selekcij na Mladinsko svetovno prvenstvo, katero se bo odvilo v Bangkoku na Tajskem v mesecu avgustu. Pred odhodom na tekmovanje je bil naš cilj vrnitev z dvemi zlatimi medaljami oziroma osvojitev pokala »GOLD MONGKON«. Naši najmlajši bojevniki so presegli vsa pričakovanja, v domovino so se vrnili s tremi zlatimi medaljami, eno srebrno in tremi pokali »GOLD MONGKON«.

Zlati: Maj Šibilja, Nastasja Koca in v članski kategoriji Darko Drobež.

Srebrni: Sebastjan Zupanc. V boju za bron je bil neuspešen Ognjen Lazarević, navkljub izredni želji in požrtvovalnosti.

Mladince in člane, čaka izredno pestra tekmovalna sezona, so sporočili iz strani tajništva Slovenske zveze tajskega boksa: »Evropsko prvenstvo na Češkem 29.6-08.07.2018, Svetovno študentsko prvenstvo naTajskem 23.-31.julija, Svetovno prvenstvo v Meksiku 10.-19.maja in številna tekmovanja doma in v tujini.«