oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

zlato drevo Svet24.si

Ko v sebi najdete srečo in moč, lahko naredite ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Maribor

FOTO: Slovenci še drugič proti Hrvatom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.07.2015 13:31

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco po včerajšnji zmagi nad Hrvaško na tretji tekmi letošnje evropske lige v Mariboru, ob 19. uri, čaka nov obračun. Tudi tokrat bodo njihovi nasprotniki hrvaški odbojkarji, ki bodo varovancem Andree Gianija skušali odščipniti pomembne točke v boju za zaključni turnir na Poljskem.

Hrvaški odbojkarji so v soboto proti Sloveniji doživeli še osmi poraz na dosedanjih desetih medsebojnih obračunih. Hrvaška izbrana vrsta ima po besedah selektorja Igorja Šimunčića sicer nekaj zdravstvenih težav, a so bili naši odbojkarji, ki so si le na trenutke privoščili nekaj napak v igri, v vseh elementih boljši nasprotnik. Prav tako je imel slovenski selektor možnost, da je priložnost za igro ponudil tudi igralcem, ki so doslej igrali manj.

Pred nedeljsko tekmo v slovenskem taboru poudarjajo, da bo drugi obračun proti Hrvaški, kot je že stalnica na tovrstnih dvojnih dvobojih, povsem drugačen, zato si želijo še dvigniti raven svoje igre. »Pričakujem, da bomo na drugi tekmi igrali bolj zbrano in da bomo zmanjšali število napak, saj jih je bilo na sobotni tekmi malo preveč. Seveda pa sem prepričan v našo zmago,« je napovedal srednji bloker slovenske reprezentance Alen Pajenk.

»Kot vedno poudarjam, je zame bolj pomembno kot sam nasprotnik to, da moji igralci skozi celotno tekmo uspejo ostati zbrani, da se držijo sistema igre ter da igrajo kot ekipa. Na prvi tekmi so nas Hrvati presenetili z nekoliko drugačno postavitvijo, na katero nismo bili pripravljeni, danes pa skrivnosti ne bo več. Pričakujem podobno tekmo kot včeraj, a moramo prav zato še toliko več vložiti v to, da nam bo uspelo igrati disciplinirano in predvsem na višji ravni kot na prvi tekmi. Ne smemo pozabiti, da ima Hrvaška dobro ekipo,« pa je dodal slovenski selektor Andrea Giani.

Hrvaški selektor Igor Šimunčić poudarja kakovost slovenske reprezentance in po sobotni predstavi Slovenijo postavlja v vlogo favorita tudi v drugem dvoboju. Po drugi strani se hrvaški strateg zaveda, da ima njegova ekipa prav tako vse možnosti za zmago: »Čaka nas nov dan in povsem nova tekma. Mi se bomo nanjo pripravljali tako, da si bomo skušali iz glave izbiti vse, kar se je dogajalo na prvi tekmi. Še posebej to, kar je bilo slabega. S strokovnim štabom bomo poiskali še nekaj dodatnih taktičnih rešitev. Odkrili smo nekaj manjših slabosti nasprotnika, ki jih bomo skušali izkoristiti v naš prid.«