Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Šport Brežice

FOTO: Sevničanu in Brežičanom znova kopica medalj

Piše: Radio Krka / E.S.

Čas objave:
12.09.2016 13:13

Sevničan Blaž Kunšek dosegel nov državni rekord, Brežičanka Maruša Rus ga je izenačila. Brežičani štirikrat na stopničkah.

Z državnim prvenstvom z malokalibrsko puško in pištolo na razdalji 50 metrov se je v Pragerskem končalo letošnje državno prvenstvo in hkrati tudi tekmovalna sezona 2015/16. Kot je zadnjih nekaj let že navada, so bili posavski strelci znova zelo uspešni, saj so se kar petkrat uvrstili med prve tri, od tega Brežičani štirikrat. Brežičani so na celotnem državnem prvenstvu z malokalibrskim orožjem ( pretekli vikend je potekalo prvenstvo na 25-merski razdalji) skupaj osvojili eno prvo, pet drugih ter tri tretja mesta ter dosegli en državni rekord, enega pa izenačili. Res izjemen dosežek.

Člani
Med člani je s pištolo zablestel Sevničan Blaž Kunšek. Najprej se je kot drugouvrščeni v kvalifikacijah z zelo dobrim rezultatom 550 krogov uvrstil v finale, tam pa z novim državnim finalnim rekordom 190,9 kroga po napetem boju zmagal ter se po letu 2014 še drugič veselil naslova državnega prvaka.

Mladinci
Med mladinci jugovzhodne regije je nastopil samo David Rožman. S 517 krogi je z malokalibrsko pištolo izboljšal lastni klubski rekord ter pristal na 2. mestu.


Kadeti
V kategoriji kadetov sta mlada brežiška strelca dvakrat stopila na stopničke. Tim Rus je z malokalibrsko puško v trojnem položaju osvojil 2. mesto, Anže Gmajnič pa je bil z malokalibrsko pištolo tretji. S 324 krogi je kar za 11 krogov popravil 15 let star klubski rekord Gregorja Krajnčiča. Rok Ruparčič iz Kočevske Reke je bil drugi. Rus je v disciplini 60 strelov leže osvojil 5. mesto.

Pionirke
Po sobotnem dnevu, ki se ji na 30 strelov leže ni izšlo po načrtih in je bila osma, je Maruša Rus v nedeljo zablestela ter z 238 krogi izenačila državni rekord. Le nekaj minut zatem je njen dosežek še izboljšala Naja Prezelj iz Železnikov ter jo potisnila na še vedno odlično 2. mesto.