Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Šport Novo mesto

FOTO: Prvi poraz Trotov v sezoni

Piše: KK Troti

Čas objave:
04.11.2019 10:00

Troti so sobotno gostovanje v kultni Hali Tivoli zaključili s prvim porazom v sezoni. Novomeščani so Iliriji, ki je še v pretekli sezoni igrala med prvoligaško druščino, nudili dober odpor, na koncu pa jim je zmanjkalo moči in sreče za peto zmago. Tekma se je končala z izidom 87:76. Kljub porazu so Troti s tekmo več skočili na prvo mesto prvenstvene lestvice.

Strelci za Trote: Savić 22 (8 skokov), Prus 19, Mežan 10 (6 skokov), Gorenc 9, Ristić 6, Šteblaj 4, Vidrih in Verbič po 3, Mervar.

kk-troti, troti
Ilirija je porazila Trote
Foto: KK Troti

Dolenjci, ki so obračun v prestolnici odigrali brez kapetana Bojana Krivca, so si hitro pridelali višji zaostanek. Na začetku druge četrtine je bilo že -20, nato pa je sledil odličen niz Trotov. Na polčas so odšli s sedmimi točkami zaostanka. Po trojki najboljšega strelca Savića so Troti na začetku zadnjih desetih minut povedli za dve. Domači so strnili vrste, ponovno povedli in tekmo preobrnili v svojo korist. Zmagovalca je odločil predvsem odličen met domačih za tri točke (14:27).

Rok Savić je bil na parketu celo tekmo in dosegel 22 točk ter ujel osem odbitih žog. 19 točk je dodal Jure Prus, dvomesten je bil še Martin Mežan z desetimi. Tekmo je zaradi poškodbe predčasno zaključil Rok Vidrih, kateremu klubski kolegi želijo hitro in uspešno okrevanje.

Trote v soboto, 9. novembra, čaka gostovanje pri kranjskem Triglavu, ki v tej sezoni še ni izgubil. Naslednja domača tekma pa bo na sporedu 16. novembra, ko bo na Livadi gostovalo moštvo Celja.

Rok Savić, KK Troti: "V Tivoli smo prišli po zmago. Po malo slabši prvi četrtini smo nato lovili priključek. Do zadnje četrtine smo Ilirijo ujeli a nam je za popoln preobrat zmanjkalo malo moči in športne sreče. Zdaj smo že usmerjeni v naslednjo tekmo ko gostujemo v Kranju pri Triglavu. Izpostavil bi še naše navijače, ki so se zbrali v lepem številu in se jim obenem zahvalil za številno podporo s tribun."