Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Novo mesto

FOTO: Odbojkarji Krke z zmago sklenili prvi del

Piše: KK Krka, S.V.

Čas objave:
26.01.2020 09:35

V 14. krogu Sportklub 1. Državne odbojkarske lige za moške, sta se v Novem mestu včeraj pomerila Krka in Šoštanj. Zmage z izidom 3:0 (20, 13, 20) in s tem napredovanja v modro skupino so se razveselili Krkaši. Najučinkovitejši posameznik na tekmi je bil Sergej Drobnič, ki je v dresu domačih vknjižil 15 točk.

odbojkarji-novomeške-krke, mok-krka
Novomeški odbojkarji
Foto: MOK Krka

Sodnika: Klinar Nejc, Markelj Blaž. Obiskovalcev: 50
Krka: Hafner, Ožbalt (L), Erpič 6, Vrhovšek 1, Kosmina 10, Borin (L), Drobnič 15, Travnik 3, Pucelj, Kumer 8, Lindič 4, Ogulin, Renko 2, Dimič
Šoštanj: Javornik 5, Robida, Plankelj 5, Kafol, Pavič 4, Hodžič Šlejkovec 8, Menih (L), Koren 3

odbojkarji-novomeške-krke, mok-krka
Odbojkarji novomeške Krke na tekmi proti Šoštanju
Foto: MOK Krka

Novoletni premor je kot kaže bolje del novomeškim odbojkarjem, saj so zlahka osvojili vse tri nize in odločno zakorakali v ligo za prvaka. Šoštanjčani so nastopili v nekoliko oslabljeni zasedbi, saj je v Novo mesto pripotovalo vsega osem igralcev. Maloštevilnim obiskovalcem se je predstavil tudi Novomeščan Aljoša Kafol, mladi organizator igre, ki je z letošnjo sezono oblekel dres Topolšice.

odbojkarji-novomeške-krke, mok-krka
Odbojkarji novomeške Krke
Foto: MOK Krka

Gostitelji so celotno tekmo nadzirali potek igre. V začetnem nizu so sicer storili nekaj več napak na servisu, v nadaljevanju pa le izboljšali ta element igre in gostom povzročili nemalo težav, saj so vknjižili kar 11 točk z začetnim udarcem. Poglaviten razlog za zmago domačih je bila napadalna učinkovitost. Domači napadalci na čelu s Sergejem Drobničem, ki je bil na koncu tekme najučinkovitejši s 15 točkami, so zlahka in zanesljivo prebijali blok gostov.

odbojkarji-novomeške-krke, mok-krka
Odbojkarji novomeške Krke na tekmi proti Šoštanju
Foto: MOK Krka

Po dveh osvojenih nizih, ki sta domačim že zagotovila napredovanje v modro skupino, je domači trener Tomislav Mišin priložnost ponudil skoraj vsem fantom s klopi, slednji pa so priložnost dobro unovčili. Veseli predvsem vest, da se je po dolgotrajni odsotnosti v ekipo vrnil Ivan Vrhovšek in takoj vknjižil prvo točko v letošnji sezoni, skupaj s soigralci pa niz in s tem tekmo varno pripeljal do zmage.

odbojkarji-novomeške-krke, mok-krka
Odbojkarji novomeške Krke so zmagali
Foto: MOK Krka

Toni Travnik, odbojkar Krke:
"Super je, da smo zmagali. Čestitke gredo celi ekipi. Nasprotniki so danes pripotovali v nekoliko oslabljeni zasedbi. To nas sicer ni zanimalo, igrali smo svojo igro, uspelo nam je in zdaj smo zasluženo v ligi za prvaka. V nadaljevanju računamo na dobre tekme."