Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Šport Novo mesto

FOTO: Na Zagipingu dve medalji za Novo mesto

Piše: Športno društvo SU Novo mesto

Čas objave:
29.05.2019 05:51

Na enem od največjih tekmovanj v namiznem tenisu v Evropi za mlade, 66. Zagipingu, ki je bilo prejšnji vikend v Domu sportova v Zagrebu, je svoj pečat pustilo tudi Športno društvo SU Novo mesto.

Slika 3.jpg
Na 66. Zagipingu dve medalji za Novo mesto
Foto: Arhiv ŠDSU

Na tekmovanju z 800 nastopajočimi iz 15 držav je bila konkurenca v posameznih konkurencah neverjetna. Celo za kvalifikacije so bile potrebne predkvalifikacije, zato je uvrstitev v glavni žreb postal prvi cilj igralk in igralcev. Tekmovanje je izredno naporno tako za tekmovalce kot trenerje, saj se v treh dneh odigra več kot 3000 dvobojev v treh športnih dvoranah.

Slika 4.jpg
Na Zagipingu dve medalji za Novo mesto
Foto: Arhiv ŠDSU

Športno društvo SU je zastopalo 9 igralk in igralcev, ki so zastopali Novo mesto v različnih kategorijah tako v ekipni kot posamezni konkurenci. Igralce sta spremljala Uroš Slatinšek in Jožko Omerzel, ki je postal desna roka glavnega trenerja.

V kategoriji najmlajših kadetinj sta Lana Slatinšek in Ana Leskošek iz NTK Savinja osvojili 3. mesto in tako dodali srebrni medalji iz Linza še eno mednarodno lovoriko. Odlično igro je Lana Slatinšek prenesla tudi v posamično konkurenco, kjer se je za odličja potegovalo 121 igralk. Premoč je priznala šele v polfinalu Madžarki Lizi Molnar in se na koncu veselila 3. mesta in drugega pokala iz Zagipinga.
Mitja Omerzel, Domen Zupančič, Andraž Zupančič so se prebili iz kvalifikacij v glavni žreb, izgubili v 1/8 finala in se tako uvrstili med 16 najboljših v svoji kategoriji. Lenart Zabukovec, Maj Murn, Mark Gazvoda in Neža Gazvoda, ki ji je zmanjkala le točka za uvrstitev v glavni žreb, so si nabirali dragocene izkušnje, ki jim bodo s takšnega velikega tekmovanja prišle še kako prav za zaključek sezone in nadaljevanje športne kariere.

Slika 1.jpg
Na 66. Zagipingu dve medalji za Novo mesto
Foto: Arhiv ŠDSU

Uroš Slatinšek, je strnil svoje razmišljanje in povedal:« Zagiping je eden največjih tekmovanj za mlade in posledično je kakovost na tem tekmovanju zelo visoka, zato na tekmovanje izberem samo igralce in igralke, ki dosegajo takšen nivo, od tega imajo napredek in motivacijo in ne obratno. Pri mladih igralcih je izbira tekmovanj zelo pomembna, zato mora biti načrtovana in premišljena. Priznam, da sem tudi jaz malo presenečen nad res vrhunskimi rezultati SUjevcev. Nikakor pa ne z napredkom mladih igralk in igralcev, ki je zaradi njihovega trdnega in predanega treniranja pričakovan. Čestitke vsem, tudi Lani Slatinšek za dve medalji, ter hvala vsem igralkam in igralcem ker svojega trenerja navdajajo s ponosom in ponižno hvaležnostjo. Bravo, dokazali smo, da v Novem mestu ŠDSU nadaljuje tradicijo vrhunskega namiznega tenisa v mlajših kategorijah.«