oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

zlato drevo Svet24.si

Ko v sebi najdete srečo in moč, lahko naredite ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Šport Novo mesto

FOTO: Mladi krkaši do treh medalj

Piše: Janez Pezelj

Čas objave:
12.11.2018 17:12

Na MRNZ turnirjih kar 12 krkašev - Najuspešnejša je bila Tija Kastelic, ki se je okitila z zlato medaljo, bronasto sta osvojila Žan Vidmar in Kim Kastelic.

Na prvi MRNZ v tej sezoni je bilo prijavljenih kar 12 tekmovalcev NTK Krka, tako da j imela trenerka Manca Fajmut kar veliko dela. Nastopili so Janez Jedlovčnik, Matic Vertuš, Amadej Rešetič, Luka Vranc, Žiga in Žan Vidmar, Alen in Benjamin Bečirovic ter dekleta Zara Judež, Kim in Tija Kastelic ter Pia Kump. Prav vsi so prikazali lep namizni tenis, saj se je večini uspelo iz skupinskega dela uvrstiti v izločilne boje. Najuspešnejša je bila Tija Kastelic,
ki se je okitila z zlato medaljo, bronasto sta osvojila še Žan Vidmar in Kim Kastelic. Kastelčevi se je nekoliko poznala utrujenost, saj je v zadnjih dneh nastopala na mednarodnem tekmovanju v Varaždinu, kjer je skupaj tekmovalo kar 436 tekmovalcev (tudi igralci Katarja). Barve NTK Krka je zastopala še Živa Staniša. V ekipnem delu sta obe igrali zelo dobro in le nenavaden sistem tekmovanja ju je prikrajšal za zmagovalne stopničke. V kategoriji  posameznic je nastopila le Kim Kastelic, kjer se je po štirih zmagah v osmini finala srečala s prvo nosilko turnirja. Po uvodnem vodstvu se je nasprotnica maksimalno zbrala in mlada Novomeščanka je morala športno priznati premoč. Kakorkoli, na obeh turnirjih so si krkaši in krkašice, prihajajoči in obetajoči nov rod igralcev namiznega tenisa ob Krki, nabirali izkušnje in domov prinesli tri medalje.