zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkašice še edine neporažene

Piše: ŽKK Krka

Čas objave:
21.11.2017 06:06

Članska ekipa Ženskega košarkarskega kluba Krka je v 5. krogu mednarodne Ženske Extra lige dosegla še peto zaporedno zmago.

Tokrat so prepričljivo premagale lanske podprvakinje in nekdanje evroligašice ŽKK Kranjska Gora – Jesenice. Krkašice so slavile z rezultatom 75 : 35 in tako ostajajo še edina neporažena ekipa v letošnjem prvenstvu. Že v naslednjem krogu bo v Domžalah derbi ŽKK Ledita : ŽKK Krka. Ledita je v tem krogu doživela prvi nepričakovani poraz v Varaždinu proti Vindiju.

KRKA – KRANJSKA GORA JESENICE 75:35 (12:7, 23:12, 17:10, 23:6)

Postava in strelke Krke: Jurečič 15, Kastelic 4, Jerman 9, Burgar A. 19, Bobić 6, Cesar 4, Mervar 6, Burgar S. 2, Lavrič 4, Vene, Gregorčič 6. 

Končan pa je tudi prvi del državnega prvenstva v vseh mlajših kategorijah. Vse selekcije ŽKK Krka so si izborile odlična izhodišča pred nadaljevanjem prvenstva.

Mlajše deklice U-13 so osvojile drugo mesto v svoji skupini in bodo nadaljevale tekmovanje za uvrstitev od 1.-16. mesta. V zadnjem krogu so v Ljubljani premagale Akson Ilirijo in izgubile z Ježico.

V kategoriji starejših deklic U-15 sta se med najboljše uvrstili kar obe ekipi Krka A in Krka B. V tem krogu je Krka A premagala Ježico, Krka B pa Črnomelj.

Kadetinje so izpolnile zastavljeni cilj in se uvrstile v ligo za prvaka med najboljših osem ekip v državi. Odločilno zmago so dosegle proti Vipavi.

Tudi mladinke so se uvrstile v ligo za prvaka. Ker pa je ekipa v tem letu izjemno pomlajena, se je strokovno vodstvo v klubu odločilo in zaprosilo KZS, da ekipo v drugem delu prvenstva uvrsti v skupino od 8.-15. mesta. Tako bodo mlade igralke dobile več potrebnih izkušenj za naslednje sezone.