Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Šport Ormož

FOTO: Krkaši na kolena spravili vinarje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.03.2016 07:58

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so včeraj v 22. krogu 1. NLB lige gostovali na vročem terenu v Ormožu in v napeti končnici v dvorani na Hardeku uspeli iztržiti nov par točk. Rezultat tekme je bil 26:29 (12:12).

Obračun med ormoškimi vinarji in novomeškimi farmacevti je bil po pričakovanju zelo negotov, končal pa se je z zmago varovancev trenerja Mirka Skoka, ki so zelo preudarno zaigrali v sami končnici izenačenega dvoboja.

V prvem polčasu se je na Hardeku odvijal ogorčen boj za vsako žogo, nobena ekipa si ni priigrala več kot dva gola prednosti, ekipi pa sta se na velik odmor podali z neodločenim izidom (12:12).

Drugo polovico tekme so bolje začeli Dolenjci, po njihovem vodstvu s 15:12 pa so do sape prišli tudi domači rokometaši in v 47. minuti povedli z 20:19. Do 56. minute je bila tekma poravnana (25:25), nato pa so gosti v prelomnih trenutkih naredili delni izid 3:0 in povišali na 28:25 ter odločili tekmo sebi v prid.

V gostujoči ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Jernej Papež s šestimi goli, od tega jih je pet dosegel po izvajanju sedemmetrovk, v domači pa Gašper Horvat z devetimi goli.

Ormoška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Sevnici, novomeška pa bo gostila Riko Ribnico. Obe tekmi bosta v soboto, 19. marca.

Izjave po tekmi :

Bojan Čudič, RK Jeruzalem: "Tekma je bila zelo napeta, s tribune pa je to še toliko težje spremljati. Čestital bi obema ekipama na fer in borbeni tekmi, na kateri so odločale nijanse. Mislim, da bi bila najbolj realna delitev točk, ampak kar je,je. Konec koncev so si Novomeščani zaslužili zmago in jim čestitam, hkrati pa bi pohvalil naše fante, ki kljub poškodbam, ki jih imamo, dajo na igrišču vse od sebe in kapo dol za odlično publiko".

Leon Rašo, MRK KRKA:" Na to tekmo smo se dobro pripravili, saj smo vedeli, da bo tekma zelo težka. Ormožani doma igrajo zelo dobro in kljub temu, da so danes igrali brez celotne prve postave, so ti mladi fantje pokazali, da znajo odlično igrati. Imeli so močno podporo s tribun, za nas pa je najpombejše, da smo dobili dve točki, čeprav smo naredili veliko napak. Na koncu smo pokazali svoj karakter in zasluženo zmagali".




Leon Rašo,MRK KRKA


Bojan Čudič, RK Jeruzalem