nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkaši izhoda iz rezultatske krize nikakor ne najdejo

Piše: R. P. J.

Čas objave:
02.12.2018 09:10

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v 12. kolu Lige NLB na gostovanju v Ribnici klonili s 35:34 (19:18).

Ljubitelji rokometa, ki so se v velikem številu zbrali v ŠC Ribnica, so lahko v derbiju kroga spremljali izredno zanimivo srečanje. Prvi polčas je minil v izenačeni predstavi, čeprav so varovanci trenerja Mirka Skoka dobro začeli in povedli s 5:1, a so jih domačini hitro ujeli in v 15. minuti z golom Uroša Knavsa prvič na tekmi povedli (11:10). Zatem je sledilo obdobje izenačene predstave, v kateri ne enim ne drugim ni uspelo pobegniti za več kot dva zadetka.

nlbliga_rdrikoribnica_mrkkrka-6038.jpg
Ribničani so v zadnjih minutah tekme prednost še povečali
R. P. J.

Drugi polčas je bil domala preslikava prvega dela, saj sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, v 54. minuti pa je gostiteljem po golu Knavsa le uspelo pobegniti za dva gola (31:29). Ribničani so v zadnjih minutah tekme prednost še povečali, a so Novomeščani uspeli zaostanek zmanjšati, za kakršenkoli preobrat pa jim je na koncu žal zmanjkalo časa.

nlbliga_rdrikoribnica_mrkkrka-6032.jpg
Za kakršenkoli preobrat je novomeščanom na koncu žal zmanjkalo časa
R. P. J.

Pri Ribničanih sta s sedmimi zadetki prednjačila Knavs in Tilen Strmljan, pri Novomeščanih pa je Jernej Papež v statistiko vpisal 15 zadetkov.
Izjave po tekmi:
Jan Pucelj, RD Riko Ribnica: "Tekma je bila zelo zanimiva. Vedeli smo, da je Krka izredno dobro vodena ekipa z zelo dobrimi igralci. Skozi teden smo se pripravljali na Jerneja Papeža a nam je tudi danes vseeno delal veliko težav. Mislim, da smo malce padli v formi, ampak točke so ostale v domači dvorani in sedaj gremo tekmo po tekmo naprej."

David Didovič, MRK Krka: »Mislim, da je bila tekma izredno izenačena. Mi smo danes izredno dobro odigrali v napadu, Ribnici smo dali veliko golov. Morda je bila naša napaka to, da smo že v prvem polčasu izgubili preveliko število žog v napadu, kar so gostitelji kaznovali s hitrimi protinapadi. Po drugi strani pa mislim, da smo bili premalo agresivni v obrambi in ne glede na vse, bi moral biti pristop v obrambi veliko boljši."