podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Los Angeles

FOTO: Kopitar in kralji zmagovito vstopili v novo leto

Piše: Radio Krka / STA

Čas objave:
03.01.2016 10:04

Moštvo Los Angeles Kings tudi po novem letu ostaja na zmagoviti poti. Kralji so v severnoameriški hokejski ligi NHL vpisali še peto zaporedno zmago, kot zadnji so v razprodani dvorani Staples Center v Los Angelesu klonili hokejisti Philadelphia Flyers z 1:2. Anže Kopitar je bil podajalec pri drugem zadetku kraljev.

Kralji v boju za nov Stanleyjev pokal ter za najboljše izhodišče v letošnji končnici ne popuščajo in nadaljujejo z odličnimi predstavami. Ekipa iz mesta angelov je prevzela popoln nadzor na tekmi proti letalcem že v prvi tretjini. Najprej je po asistenci Mariana Gaborika nasprotno mrežo v osmi minuti zatresel Dwight King, nato pa je bil v 18. minuti uspešen še Drew Doughty, ki je ob power playu zadel ob pomoči Jaka Muzzina in Kopitarja za vodstvo 2:0.

Kazalo je že, da bo domača mreža ostala nenačeta, ko so v osmi minuti tretje tretjine gostje izkoristili power play, zadel je Brayden Schenn ob posredovanju Wayna Simmondsa in Jakuba Voračeka. Domači vratar Jonathan Quick je ubranil 29 strelov gostov, medtem ko je gostujoči vratar Michal Neuvirth zbral 30 obramb.

Kopitar je vpisal svojo še 29. točko ter 19. podajo. Kralji s skupno 52 točkami ostajajo v prepričljivem vodstvu v pacifiški skupini. Naslednjo tekmo bodo odigrali v noči na torek v Koloradu.Vnesite vsebino članka!