benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Šport Karlovac

FOTO: Karlovac open 2016

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.02.2016 05:51

Uspešen začetek tekmovalne sezone članic KBV Sevnica - mladi Aleksandra Spaseski in Teja Cesar sta te dni na Evropskem kickboks pokalu v Karlovcu osvojili srebrni medalji v kick lightu.

Ta vikend je v Karlovcu potekal Evropski kickboxing pokal, ki je privabil rekordno število nastopajočih. Športna dvorana Mladost je pokala po šivih. V različnih disciplinah in težnostnih kategorijah je nastopilo 1535 tekmovalcev in tekmovalk iz kar 21 evropskih držah. Nedeljski obračun našim ni bil ravno naklonjen. Že uvodoma so bili s strani hrvaškega sodnika na borišču 5 deležni diskvalifikacije zaradi napačne nošnje »neustreznih« športnih hlač, katere so potem v nadaljevanju morali zamenjati z drugimi. Da bi bila mera nezadovoljstva polna, pa so še domači delilci pravice poskrbeli, da se sevniški fantje na tem borišču enostavno niso mogli uvrstiti v naslednje kolo. Jan Androjna, Tim Žičkar, Robert Pavčnik in Žiga Žveglič, so žal ostali brez uvrstitve na tem prvenstvu. Po zares slabem uvodnem začetku, pa sta v nadaljevanju tekmovanja pripravili prijetno presenečenje naši mladinki Aleksandra Spaseski in Teja Cesar. Zaradi preobremenjenosti so bile posamezne kategorije deklet prerazporejena v ring pod okrilje izkušenejših sodnikov. Sledile so lepe in atraktivne borbe, še posebej pa so bili v sevniškem taboru veseli poštenega in odločnega sojenja. Aleksandra se je v prvem kolu pomerila z Marijo Despotović iz KBK Prnjavor in jo premagala s 3:0, v polfinalu pa je odpravila še Edito Brkić iz KBK Borac s 3:0. V finalu je Aleksandra po ogorčenem boju izgubila z Madžarko Bonito Kurti. Na koncu je zasluženo osvojila srebrno medaljo. Sledil je še en dober nastop 17-letne Teje, ki je bila prvo kolo prosta, v drugem pa je odpravila Slovakinjo Knizkovo s 3:0. V borbi za zlato medaljo bi morala Teja nastopiti samo še proti Hrvatici Dea Predrijevac, vendar pa zaradi močne dehidracije enostavno ni mogla več nastopiti. Teja se je na koncu morala zadovoljiti s srebrno medaljo, kar je zelo lep uspeh.

V klubu upajo, da bodo za letošnji prvi del tekmovalne sezone pravočasno pridobili tako donatorje kot sponzorje za realizacijo planiranih ciljev tekmovalne sezone. Čakajo jih namreč nastopi na treh turnirjih za DP na Ptuju, Brežicah in Novi Gorici, ter zelo močni mednarodni turnirji v Bihaću, Puli, Tešanju, Pragi, evropski pokal v Beogradu in svetovni pokali v Innsbrucku, Budimpešti in Riminiju.

Pregled osvojenih medalj članic KBV Sevnica:

KL - Starejše kadetinje - 55 kg
1. BONITA KÜRTI, Debreczeni Team (Madžarska)
2. ALEKSANDRA SPASESKI, KBV SEVNICA (Slovenija)

3. EDITA BRKIĆ, KBS Borac Jelah (BiH)
3. JOVANA ARSOVA, WAKO MACEDONIA (Makedonija)

KL - Mladinke - 60 kg
1. DEA PREDRIJEVAC, Sveti Duh (Hrvaška)
2. TEJA CESAR, KBV SEVNICA (Slovenija)
3. VANESA KNIZKOVA, Guard klub kickbox KOŠICE (Slovaška)
3. PETRA VANCSIK - Metex05-Controll Sportclub (Madžarska)