pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Šport Val di Sole

FOTO: Jure Žabjek 30. v Val di Sole

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.09.2016 17:37

V Val di Sole so ravnokar kronali še zadnje letošnje prvake v gorskem kolesarstvu - v disciplini spust sta slavila Danny Hart in Rachel Atherton. Tudi Jure Žabjek pa je še enkrat pokazal svoj talent in osvojil 30. mesto. S tem je za dve mesti izboljšal svojo lansko uvrstitev iz Andore in na lep način zaključil sezono velikih dirk.

Britanca Danny Hart in Rachel Atherton sta na svetovnem prvenstvu v spustu z gorskimi kolesi v Val di Soleju osvojila prvi mesti. Hart je mavrično majico osvojil drugič, Athertonova pa četrtič. Najboljši Slovenec je bil Jure Žabjek na 30. mestu, to je njegova najboljša uvrstitev na SP.

Žabjek je za Hartom zaostal 20,759 sekunde. Drugi Slovenec Miran Vauh je končal na 76. mestu.

S slovenskim dresom se je po progi črna kača spustil še mladinec Rudi Pintar, ki je ob svojem debiju okusil prašna tla, končal pa na 64. mestu.

Britanka Rachel Atherton je v Val di Soleju spet blestela. Drugouvrščeno Francozinjo Myriam Nicole je za seboj pustila za nekaj več kot tri sekunde, tretjeuvrščena Avstralka Tracey Hannah je zaostala skoraj 9,5 sekunde. Athertonovo je v zadnjem letu razred zase. Že na lanskem SP v Andori je končala na vrhu, v letošnji sezoni nanizala sedem zmag na sedmih dirkah svetovnega pokala, današnje prvo mesto pa je bilo njeno 14. po vrsti.

Hart je bil svetovni prvak že v Champeryju 2011. Nato je do naslednje zmage čakal do letos, nato pa nanizal tri zaporedne zmage v svetovnem pokalu, četrto pa je dočakal v dolini sonca.