podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Šport Brežice

FOTO: Brežičanki Sara in Pia blestita v Smederevu

Piše: E. S.

Čas objave:
25.11.2018 15:33

Odlične novice prihajajo ta konec tedna iz Srbije. Na tridnevnem tekmovanju za mladinski Grand prix Smedereva, imenovanem tudi Walther Youth Cup, reprezentantki Slovenije v disciplini zračna pištola, Brežičanki Sara Ščuri in Pia Srpčič dosegata rezultate kot še nikoli v kratki karieri.

IMG_8593.jpg
Sara Ščuri
A. B.

Najprej je v petek Pia Srpčič na tekmovanju mešanih parov od 400 možnih zadela 376 krogov, ter kar za 7 krogov izboljšala osebni rekord. S tem novim rekordom jugovzhodne regije je samo za 2 kroga zaostala za državnim rekordom Gorenjke Anje Prezelj, letošnje udeleženke Olimpijskih iger mladih. Skupaj s partnerjem, Sevničanom Alešem Mitjo Jancem, ki Pii rezultatsko žal ni mogel slediti, sta osvojila 6. mesto.

IMG_8592.jpg
Pia Srpčič
A. B.

V soboto je na posamičnem ter ekipnem tekmovanju zablestela druga Brežičanka Sara Ščuri, ki je po tesnem in napetem boju zmagala v kategoriji do 16 let. Z rezultatom 554 krogov od 600 možnih je tudi ona dosegla nov osebni rekord. Pia Srpčič je bila peta. Slovenke so premočno zmagale tudi ekipno ter s 1666 krogi dosegle nov državni rekord. Poleg obeh Brežičank je ekipo sestavljala še Prezljeva, ki je zmagala v kategoriji do 18 let. Slovenkam so v hrbet gledale celo članice tako močnih reprezentanc, kot so Bolgarija, Španija in Srbija.

IMG_8591.jpg
Pia in Sara na najvišji stopnički
A. B.