podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Črnomelj/Bukarešta

FOTO: Belokranjke iz EP s štirimi medaljami

Piše: Ninja Črnomelj

Čas objave:
02.11.2017 12:45

Barve ju-jitsu kluba Ninja Črnomelj so na EP v Bukarešti zastopale Jasmina Kovač, Iva Simčič, Eva Puhek in Nastja Simčič.

JASMINA Kovač (kadetinje -52 kg)

Jasmina je prvo borbo premagala italijansko nasprotnico z rezultatom 12:9. Drugo borbo je izgubila proti nasprotnici iz Francije, aktualni svetovni prvakinji. Tretjo borbo je premagala italijansko nasprotnico in sicer predčasno s "full ipponom". Prav tako tudi nasprotnico iz Nemčije. V borbi za tretje mesto pa je premagala domačinko.

IVA Simčič (kadetinje -57 kg)

Prvo borbo je v zadnjih napetih sekundah premagala nasprotnico iz Italije. V drugi borbi je klonila proti Avstrijki, ki je nato postala evropska prvakinja. Nato pa je suvereno premagala še nasprotnico iz Italije in Grčije. V borbi za 3. mesto pa se je pomerila s prijateljico iz slovenske ekipe ter jo premagala. Iva je tako osvojila tretje mesto. 

EVA Puhek (kadetinje -63 kg)

V kategoriji do 63 kilogramov sta nastopili dekleti iz domačega kluba. Eva je prvi dve borbi proti Romunki in Nizozemki predčasno zakljucila, saj je obe premagala s "full ipponom". Nato je za dve tocki izgubila proti ruski tekmovalki. V borbi za tretje mesto pa je premagala nasprotnico iz Nemčije. 

NASTJA Simčič (kadetinje -63 kg)

Nastja je v prvi borbi premagala aktualno svetovno prvakinjo iz Nemčije. Naslednjo borbo je izgubila proti italijanski nasprotnici, katera je kasneje zmagala. V borbi za tretje mesto pa je suvereno s "full ipponom" premagala nasprotnico iz Italije.

Punce so pokazale srčne borbe in zagotovo je to eden izmed izjemnih rezultatov tako kot za belokranjski klub kot tudi za slovensko reprezentanco. V zadnjih dveh letih so v Črnomelj pripeljale sedem medalj iz evropskih in svetovnih prvenstev.