Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Novo mesto

FOTO: Atletski vrtec vrata odpira že tretje leto

Piše: J.P.

Čas objave:
23.09.2019 09:30

V Atletskem klubu Krka posebno pozornost namenjjo mladim. Tako imajo že vrsto let atletsko abecedo, kjer osnove atletike, ki je kraljica vseh športov, spoznavajo otroci, stari od 5 do 9 let, v dveh vadbenih skupinah, z oktobrom pa ponovno pričenjajo tudi v vadbo v atletskem vrtcu, ki je namenjana otrokom, starih 3 in 4 leta. Otroci bodo ob torkih od 16.30 do 17.30. v Športni dvorani Leona Štuklja vadili pod strokovnim vodstvom profesorice športne vzgoje Mirjam Bauer.

»Atletski vrtec bo letos že tretje leto. Z njim smo želeli predvsem nadgraditi atletsko abecedo, saj se je pokazalo, da je prehod iz atletske abecede v višje starostne skupine lažji in uspešnejši, če je otrok že osvojil osnovne elemente atletike. In tako smo želeli olajšati otrokom tudi vstop v atletsko abecedo. Rezultati so letos že vidni, ko so prvi 'vrtčevski ' že v abecedi. Ni težav z osnovno motoriko, otroci so socializirani, znajo se prilagajati skupini, razumejo navodila,« je o razlogu, zakaj atletski vrtec, povedala Mirjam Bauer.


V vrtcu vadba otrok poteka skupaj s starši. »Starši so predvsem opora otrokom, na vadbi jim pomagajo, jih varujejo, spodbujajo ... Do pomladi pa so otroci že toliko samostojni, da lahko vadijo sami,« je povedala.


Poudarek vadbe v atletskem vrtcu je predvsem na naravnih oblikah gibanja (plazenje, lazenje, kotaljenje, poskoki …), razvoju osnovne motorike, ravnotežja, koordinacije in nenazadnje tudi poguma, socializacije. »To so vse oblike, ki malčkom v današnjem času primanjkuje,« je še dodala Mirjam Bauer.


Torej, atletski vrtec svoja vrata odpira v torek, 1. oktobra, prijavnica je dostopna na spletni strani AK Krka, pod zavihkom Atletski vrtec.