benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Šport Norveška

Ema Klinec v boj za kolajno

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.02.2016 06:32

Peti tekmovalni dan drugih zimskih mladinskih olimpijskih iger na Norveškem se bo na olimpijska prizorišča v boj za odličja podalo devet mladih slovenskih tekmovalcev. Dan odločitve je napočil za slovenski orožji za kolajne. V posamičnih skakalnih preizkušnjah na manjši napravi nad Lillehammerjem bosta nastopila Ema Klinec in Bor Pavlovčič.

Sedemnajstletna smučarska skakalka iz Poljanske doline Ema Klinec si je postavila za cilj prav na mladinskih olimpijskih igrah na Norveškem, na katerih tekmujejo športniki stari od 15 do 18 let, prikazati svoje najboljše skoke.

Za zdaj ji gre več kot odlično, saj je bila ves čas v ospredju na treningih na manjši napravi olimpijskega skakalnega stadiona Lysgardsbakkene. Za tekmovalko iz Poljan nad Škofjo Loko je izjemen januar, ko je trikrat stala na odru za zmagovalke na tekmah svetovnega pokala smučarskih skakalk.

Posamična skakalna preizkušnja čaka tudi 17-letnega Bora Pavlovčiča, ki je bil tako kot moštvena kolegica na vrhu po vseh šestih trening skokih v zadnjih dveh dneh. Pavlovčič je konec januarja na Japonskem v Saporu doživel krst v svetovnem pokalu, ko je bil 16. in 26. Pavlovčič je v sorodu z nekdanjim alpskim smučarjem Urošem Pavlovčičem, ki je njegov stric.

Komplet kolajn bodo podelili tudi v nordijski kombinaciji, na startu posamične preizkušnje kombinatorcev je en Slovenec 16-letni Vid Vrhovnik. Kombinatorce najprej čaka skok z manjše skakalnice Lysgardsbakkene nad Lillehammerjem in nato še petkilometrska preizkušnja v teku na smučeh na bližnjem prizorišču Birkebeineren.

Olimpijski smučarski poligon v Hafjellu bo prizorišče veleslaloma alpskih smučark v dveh vožnjah, na startu prve vožnje bosta 17-letna Meta Hrovat s startno številko 7 in 16-letna Živa Otoničar s startno številko 21.

Na tekaškem poligonu Birkebeineren pa bo preizkušnja posameznic in posameznikov v smučarskih tekih v sprintu v klasični tehniki. Na startu kvalifikacij bodo štirje Slovenci 16-letna Anja Mandeljc, 18-letna Nina Klemenčič, 16-letni Vili Črv in 17-letni Luka Markun.

Slovenci so na igrah na Norveškem že osvojili prvo kolajno, po zaslugi Tita Štanteta, ki je bil bronast v preizkušnji deskarjev na snegu v snežnem žlebu.