sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Šport

Eli dvojno člansko zlato

Piše: R.K.

Čas objave:
14.02.2022 11:48

Včeraj je v Velenju pod okriljem Karate zveze Slovenije potekal 16. Mednarodni Pokal Nestla Žganka, ki se ga je udeležilo preko 600 tekmovalcev iz 99 klubov iz sedmih držav. Člani Fight Cluba Shony so na tekmovanju osvojili 3 zlate in 2 bronasti medalji.

Med njihovimi člani je najbolje nastopila Ela Petan, ki se je pri svojih rosnih 16 letih preizkusila tako v kategoriji borb mladink, kot tudi članic nad 18 let. V družbi reprezentantk Hrvaške, Italije, Madžarske in BiH je naravnost blestela in slavila tako v kategoriji borb do 55 kg, kot tudi v absolutni kategoriji, kjer ni težnostne omejitve. Ela je na tekmovanju uspešno opravila kar devet borb.

Njen uspeh sta pri članicah nad 68 kg dopolnila še Ana Sever, ki je bila v omenjeni kategoriji bronasta in Dejan Debelak, ki je na tekmovanju zastopal ekipo Slovenije v ekipnih bojih, zmagal vse svoje dvoboje in veliko pripomogel h končnem slavju naše ekipe.

Pohvaliti velja tudi Sašo Petković, ki se je na tekmovanju borila kar šestkrat, se v kategoriji borb kadetinj nad 54 kg prebila do polfinala, kjer je vodila s 3:0 v izteku borbe. Velik tempo, saj se je istočasno borila tudi pri kadetnjah, je pripomogel k padcu koncentracije in finale ji je za las ušlo. Tekmovanje je končala na petem mestu. Njena sestra Tjaša je bila v kategoriji mladink uspešna v prvem krogu, v drugem pa je premoč priznala kasnejši finalistki iz Madžarske.

Prihajajoči vikend pa prve tekmovalne preizkušnje čakajo boksarje Fight Cluba Shony, ki bodo nastopili na 1. krogu boks lige in najmlajše taekwondoiste, ki bodo svoje sposobnosti prvič preizkusili na otroškem Kicku v Šentjurju.