Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Šport Ljubljana

Domžalčani zmagali, Maribor remiziral

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.07.2016 05:48

Nogometaši Domžal so na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo v Ljubljani premagali West Ham z 2:1 (1:1). Za Domžale je dvakrat zadel Matic Črnic, za Londončane pa enkrat Mark Noble. Nogometaši Maribora pa so v gosteh igrali neodločeno z Aberdeenom 1:1 (0:0). Za Mariborčane je zadel Milivoje Novaković, za domače pa Jonathan Hayes.

Domžalčani z veliko zmago v London
Tretjeuvrščena ekipa slovenske lige je na uvodnem dvoboju z uglednim tekmecem z Otoka, ta je sicer igral brez nekaterih zvezdnikov, kot sta Dimitri Payet in Manuel Lanzini, pokazala pogumno igro, ki jo je nagradila celo s prednostjo pred povratnim obračunom v Londonu. Prvo ime tekme je bil Matic Črnic z obema goloma za Domžale.

Domžalčani so dobro odprli tekmo, saj so v 11. minuti povedli. Antonio Mance je streljal v kazenskem prostoru in v roko zadel Havarda Nordtveidta, glavni sodnik pa je pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Matic Črnic.

A le sedem minut pozneje so Angleži izenačili, ko je sodnik pokazal na novo najstrožjo kazen. To je zakrivil vratar Domžal Axel Maraval s prekrškom nad Winstonom Reidom. Zadel pa je kapetan Mark Noble.

Domžalčani so v nadaljevanju prišli še do nekaj priložnosti, Črnic je v 29. minuti malo zgrešil cilj, prav tako Marko Alvir v 33. minuti in Benjamin Morel v 38. minuti. Pri gostih je bil nevaren še Pedro Obiang v 31. minuti, ko je meril malo mimo desne vratnice.

Kmalu po začetku drugega dela so Domžale proti favoriziranim gostom znova povedle. Domžalčani so po lepi akciji žogo spravili na levo stran do Črnica. Slednji je prodrl v kazenski prostor in z mojstrskim strelom v spodnji desni kot popeljal Domžal v novo vodstvo.

Tudi v tem polčasu so Domžalčani pokazali, da jih Angleži ne smejo jemati prelahko. Imeli so celo več lepih priložnosti, eno lepših pa v 59. minuti Jure Balkovec, čigar strel je dobro obranil Adrian.

V 88. minuti so imeli domači novo lepo priložnost za povišanje prednosti, najprej je z roba kazenskega prostora sprožil razpoloženi Črnic, Adrian je žogo odbil, do žoge je prišel Amedej Vetrih, a iz bližine zgrešil cilj.

Mariborčani z ugodnim izidom z Otoka

Mariborčani so si zagotovili ugodno izhodišče za napredovanje. Gol Milivoja Novakovića je pred povratnim dvobojem z Aberdeenom, ki bo 4. avgusta v Ljudskem vrtu, zlata vreden. Aberdeen je bil sicer nevarnejši, na vrata Maribora je ustrelil 19-krat (devetkrat v okvir), Maribor le sedemkrat (trikrat v okvir). Toda na koncu šteje rezultat in Mariborčani so pri tem v prednosti.

Domači so bili v prvem polčasu nevarnejši. Pritisnili so z dolgimi podajami in pred golom Mariborčanov ustvarili nekaj nevarnih akcij. Že v drugi minuti je Adam Rooney streljal z glavo iz bližine, Marko Šuler pa je žogo odbil v kot. Kmalu je iz podobnega položaja z glavo poskušal Nail McGinn, toda streljal je mimo gola.

Mariborčani so se otresli pritiska in pobudo prenesli pred vrata domačih, a do zaključnega strela niso prišli. Najlepšo priložnost je v 11. minuti spet imel Rooney. Po napačni podaji Dareta Vršiča se je žoga odbila do napadalca domačih, ki je neovirano streljal z roba kazenskega prostora. Jasmin Handanović je strel umiril, žoga se mu je izvila iz prijema in potovala proti vratom, a jo je še pravočasno ujel.

V 17. minuti je sledila prva resna priložnost Mariborčanov. Denis Šme je poslal predložek z desne strani, Marwan Kabha pa je z desetih metrov streljal visoko čez gol. V 25. minuti je Rooney ušel Šulerju, njegov strel pa je preprečil Handanović. Ta irski napadalec je povzročal veliko preglavic obrambi vijoličastih. Minuto kasneje je po podaji Ryana Jacka pred golom z glavo zgrešil žogo. V 43. minuti so si domači priborili še eno priložnost. McGinn je po kotu z glavo meril pod prečko, Handanović pa je strel preusmeril v kot.

Kljub temu, da so bili domači v 45 minutah nevarnejši, je neodločen izid dal Mariborčanom spodbudo pred nadaljevanjem dvoboja. Dare Vršič se je v 47. minuti odločil za strel z roba kazenskega prostora. Meril je v skrajni levi spodnji kot, vratar Joe Lewis pa je strel odbil v kot. Mariborčani so skušali ustvariti več obetavnih akcij, a do zaključnega strela niso prišli. Tudi domači, ki so skušali prevzeti pobudo, so bili nevarni zgolj s streli z razdalje.

V končnici so nogometaši Aberdeena pritisnili na gostujoča vrata. V 81. minuti je Rooney zadel mrežo, a je bil pri podaji v prepovedanem položaju. Mariborčanom se je vztrajnost poplačala v 83. minuti. Aleks Pihler je na sredini igrišča našel Milivoja Novakovića, ki je ubežal branilcu Ashtonu Taylorju. Stekel je proti Lewisu in natančno meril v desni kot.

V zadnjih minutah je bil Handanović dvakrat na preizkušnji, ko je ubranil strela McGinnu in Burnsu. Ko je že kazalo, da se bodo vijoličasti v Maribor vrnili s polnim izkupičkom, so domači v 88. minuti izenačili. Rooney je v kazenskem prostoru podal Johnathanu Hayesu, ki je z leve strani zadel Handanovićev nasprotni kot.

Obe povratni tekmi bosta čez teden dni