podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Šport Szombathely

Darko Jorgić do velike zmage na Madžarskem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.11.2015 16:18

Naš najboljši mladi igralec namiznega tenisa in mladi up NTK Krka Novo mesto Darko Jorgić je v Szombathelyju na Madžarskem prišel do največje zmage v karieri, potem ko je po garaškem dnevu slavil med posamezniki na ITTF Premium Junior Circuit.

Drugi nosilec turnirja je upravičil svoj status in nato v finalu prišel do sladke zmage nad svojim starim rivalom Andreasom Levenkom iz Avstrije z rezultatom 4:3 (-6, -7, 7, 5, -2, 3, 6). Dan je s tretjo zlato kolajno z letošnjih turnirjev serije ITTF (Egipt in Srbija) zaključil v poznih večernih urah, nato pa odšel na zaslužen počitek pred ekipnim delom tekmovanja, ki se pričenja v petek.

V norem četrtku je Jorgić odigral kar 12 tekem, od tega se jih je osem zavleklo v odločilni niz. Izkupiček za Jorgića je bil fenomenalen: 7:1, izgubil je le finalno tekmo dvojic, kjer je s Čehom Tomasom Polanskim kar štiri tekme zapovrstjo dobil z 11:6, 12:10, 11:9 oz. 11:9 v odločilnem nizu. V finalu proti ekipi iz Tajpeja je naposled zmanjkalo nekaj sreče, bilo je 2:3 (-8, 5, -10, 6, -6).

Pestro je bilo seveda tudi med posamezniki, kjer je Jorgić poleg finala še dvakrat tekmo reševal v odločilnem nizu. Proti Rusu Andreyu Semenovu je ušel skozi šivankino uho in tekmo dobil na neverjeten način z rezultatom 4:3 (11, -8, -8, -7, 10, 10, 11). V polfinalu je Darko ugnal Japonca Takuta Izuma z 11:6 v odločilnem nizu. Vse skupaj je 4. mladinec Evrope v enem dnevu odigral 64 nizov in samo 5 točk je na koncu zmanjkalo, da bi prišel do dvojne zmage na enem izmed najbolje obiskanih turnirjev za mlade na Stari celini.


Na podlagi rezultatov v zadnjem času bo Jorgić z novim letom 2. mladinec Evrope in bo precej blizu Francoza Alexandra Cassina. Tudi konkurenca zadaj ne spi, a verjamemo, da bo Jorgiću uspel tudi ta veliki met in bo kot prvi Slovenec zasedal vrh evropske jakostne lestvice. Julija 2016 v Zagrebu bo na mladinskem evropskem prvenstvu napadal še eluzivno kolajno med posamezniki, ki se mu izmika že štiri leta.

Na Madžarskem sta med mladinci nastopila tudi Tilen Cvetko in Peter Hribar. Hribar, ki konec novembra z reprezentanco potuje tudi na mladinsko svetovno prvenstvo (še Jorgić, Deni Kožul in Tom Šfiligoj) se je uvrstil med najboljših 64 pri posameznikih.