sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Šport Kazan

Danes začetek EP v badmintonu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.02.2016 05:24

V ruskem Kazanu se bo v torek začelo ekipno evropsko prvenstvo v badmintonu. Na njem bo nastopila tudi slovenska ekipa, a tako kot na prejšnjem prvenstvu leta 2014 v Baslu samo moška, zastopali jo bodo Martin Cerkovnik, Miha Ivanič, Andraž Krapež, Denis Pešehonov, Alen Roj in Iztok Utroša.

Slovenci bodo igrali v skupini 5, v kateri so še Rusija, Ukrajina in Avstrija. V četrtfinale se bodo uvrstile najboljše reprezentance iz šestih skupin in še dve najboljši drugouvrščeni. Slovenija veliko možnosti za četrtfinale nima, saj sta Rusija in Ukrajina na papirju močnejši reprezentanci. Obe sta se na zadnjem prvenstvu uvrstili med najboljših osem reprezentanc, Ukrajini je to uspelo tudi pred štirimi leti.

V Baslu so Slovenci igrali odlično, po zmagah nad Švico in Bolgarijo so zasedli drugo mesto v svoji skupini, kar pa ni bilo dovolj za napredovanje. Danes bodo olimpijski kandidat Iztok Utroša in njegovi kolegi igrali z Rusijo, v sredo z Ukrajino, v četrtek pa še z Avstrijo.

V obeh konkurencah so glavni favoriti Danci, na dosedanjih petih prvenstvih je pri moških ta skandinavska država vselej zmagala, pri ženskah je bila najboljša trikrat, po enkrat so Danke premagale Nemke in Nizozemke.