komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Šport Koper

Cimos prevelika ovira za Krko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.10.2012 21:40

Koprska Bonifika je bila prizorišče 6. kroga državnega prvenstva, kjer so rokometaši Krke zabeležili že svoj četrti poraz. Zmago s končnim izidom 36:24 so pričakovano slavili domačini, moštvo RK Cimos Koper.

Današnja zmaga je za varovance Fredija Radojkoviča dobra popotnica za petkovo tekmo v Amsterdamu, kjer jih v 2. krogu pokala EHF čaka nizozemski prvak KRAS Volendam.

Če gre Koprčanom do sedaj vse po zastavljenem načrtu, pa na drugi strani varovanci trenerja Slavka Ivezića nikakor ne uspejo najti pravega zmagovalnega ritma, saj poraženi ostajajo tudi v 6. krogu v 1.A NLB Leasing ligi. Prvo in zaenkrat edino zmago so pred domačim občinstvom slavili sredi septembra, ko so v 2. krogu državnega prvenstva premagali rokometaše Izole. Na svojem računu imajo tri točke, kar jih uvršča v spodnjo tretjino prvenstvene lestvice. Sicer pa je ekipa Krke v Koper odpotovala brez poškodovanega Matjaža Erčulja, ki si je v teh dneh poškodoval gleženj, kljub temu pa so na parket proti favoriziranim Primorcem stopili sproščeni in neobremenjeni, ter s spoštovanjem do nasprotnika. Njihov trener Radojkovič je srečanje resda začel s prvo postavo, Krkaši so tempu igre sledili le do 10. minute pri izidu 5:5.

Rokometaši Cimosa so si v nadaljevanju uspeli narediti dovolj zaloge za sproščeno nadaljevanje, a jim Papež na trenutke ni dopustil, da bi se močneje odlepili. Prvi del srečanja se je končal z naskokom 8. zadetkov v korist Kopra (20:12). Podobno predstavo so domačini prikazali tudi v nadaljevanju srečanja, kjer so na igrišču blesteli le še rezervisti iz koprske klopi, saj je Radojkovič želel odpočiti ključne akterje za petkovo pomembno srečanje, Krkaši pa z slabo igro v obrambi in napadu tudi tokrat niso sledili navodilom trenerja Ivezića, ki je bil nad igro svojih varovancev upravičeno nezadovoljen. Sicer pa je v dresu Krke tudi tokrat največ, 11 zadetkov dosegel Jernej Papež pri domačih pa sta bila strelsko najbolj razpoložena Bombač in Brumen.

RK CIMOS KP: Dobelšek 2, Grzentič 2, Brumen 5, Bombač 5, Poklar T. 2, Škof, Krivokapič 4, Poklar N., Vran, Konečnik 2, Rapotec 3, Manojlovič 3, Gavranovič 1, Bundalo 3, Boškovič 4, Osmanovič.
MRK KRKA: Vrbinc, Jurečič 2, Flajs 4, Leban 3, Didovič, Okleščen 1, Fink 1, Štangelj, Maričič, Irman 1, Grubar, Furdi, Orlič, Papež 11, Cvikl, Klobčar 1.


Cimos bo v naslednjem krogu državnega prvenstva odpotoval v štajersko prestolnico, v Novo mesto pa prihaja aktualni državni prvak, ekipa Gorenja iz Velenja. Tekma bo v dvorani Marof v soboto 20. oktobra.

Sodnika: Humek- Škvarč

Izključitve: Koper 4 minute; Krka 6 minut
Sedemmetrovke: Koper 6/4 ; Krka 5/2