sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Šport Lozana

Cas ni ugodil Rossijevi pritožbi

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
05.11.2015 15:56

Mednarodno športno razsodišče v Lozani ni ugodilo pritožbi italijanskega zvezdnika motociklizma Valentina Rossija. Večkratni svetovni prvak in vodilni dirkač v svetovnem prvenstvu razreda motoGP se je pritožil na odločitev vodstva tekmovanja, ki ga je zaradi incidenta na dirki v Maleziji kaznovalo s kazenskimi točkami in startom iz ozadja.

Incident v šestem krogu dirke v Sepangu, kjer je Rossi oviral Španca Marca Marqueza in z zapiranjem ter tudi s sunkom z nogo povzročil njegov odstop, je po odločitvi vodstva tekmovanja prinesel kazen v obliki treh kazenskih točk.

Ker je imel Italijan eno že od prej, bo po pravilih naslednjo dirko začel z zadnjega mesta. Naslednja dirka pa je obenem tudi zadnja v sezoni in odločilna v boju za naslov prvaka, kjer ima Rossi sedem točk naskoka pred moštvenim tekmecem in sotekmovalcem Jorgejem Lorenzom. Dirka v Valencii je na sporedu v nedeljo, 8. novembra.

Rossi je zahteval, da Cas kazen zmanjša na eno kazensko točko ali jo izniči, kar bi pomenilo, da v Valencii ne bi startal z zadnjega mesta, temveč s tistega, ki bi ga dosegel v kvalifikacijah.