roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Pokljuka

Bauer na Pokljuki 18., Fak 36.

Piše: Radio Krka, sta

Čas objave:
17.12.2015 17:50

Nemec Simon Schempp je po Hochfilznu dobil tudi sprintersko tekmo na Pokljuki. Z 10-kilometrsko progo je opravil v 23:05,2 minute in za 15,2 sekunde ugnal norveškega veterana 41-letnega Oleja Einarja Bjoerndalna ter za 25,1 Rusa Jevgenija Garaničeva.

Prvi, ki si je privoščil kazenski krog, je bil vodilni v svetovnem pokalu Francoz Martin Fourcade na petem mestu, ki je stopničke zgrešil za pol sekunde.

"Za mano je velik dan. Malce sem imel tudi sreče, saj me je v drugem krogu za sabo potegnil ruski tekmovalec, ki se je že bližal cilju, tekel sem v zavetrju in tudi zato sem imel na koncu nekaj več moči za zadnji krog," je po sedmi zmagi v karieri povedal Schempp.

Blizu 96. zmagi je bil olimpijski prvak v sprintu iz Sočija Bjoerndalen, ki bo januarja dopolnil že 42 let. Pravi, da 100 zmag nikakor ni njegov primarni cilj: "To res ni moj cilj. Osredotočen sem na vsako tekmo posebej in danes je bila to moja najboljša dirka po dolgem, dolgem času. Težko se borim za skupni seštevek svetovnega pokala, zato bo moj glavni cilj letos svetovno prvenstvo."

"Vesel sem stopničk in tretjega mesta, pa čeprav je bil za mano sotekmovalec iz reprezentance Aleksej Slepov. Lepo od njega, da me ni zrinil s podija," pa se je nekoliko pošalil Garaničev.

Slovenci so izstopali po strelskem dosežku, saj sta favorizirana Jakov Fak in Klemen Bauer po enkrat morala v kazenski krog, a predvsem Fak danes v smučini ni bil pravi. Bauer je z zaostankom 1:05,5 minute osvojil 18. mesto, 28-letni Fak pa je zaostal 1:30,9 minute in bil 36.

"Žal mi je za zgrešeni strel. Predolgo sem počakal in si porušil ritem," je dejal 29-letni Ihanec, ki je tam zgrešil tudi morebitno uvrstitev v deseterico.

Fak je odlično začel, bil po prvem streljanju še osmi, nato pa v nasprotju s siceršnjo prakso močno izgubljal tudi v smučini. "Danes je bilo zelo težko na progi. Prevladovali so slabi občutki z uradnega treninga včeraj, rezervoar moči pa se je nato hitro izpraznil," je po slabši tekmi povedal Fak.

Oba v soboto čaka pomemben nastop v zasledovanju, na katerem bosta lovila tudi uvrstitev na nedeljsko tekmo s skupinskim startom, kjer bo tekmovalo najboljših 30 biatloncev, prvih 25 iz svetovnega pokala in dodatna peterica, ki bo posegla najvišje na tekmah na Pokljuki.

Presenečenje je bilo tudi 48. mesto 21-letnega domačina iz bližnjih Gorij Mihe Dovžana. Ta si je po strelski ničli pritekel prvo zasledovalno tekmo v karieri. Rok Tršan je bil 70. in Lenart Oblak 90.

"Škoda zadnjega strela pri Klemenu, saj je bila dosegljiva še boljša uvrstitev. Tudi Jakov je streljal zelo dobro, a danes ni imel prave svežine. Sam bi zelo visoko ocenil tudi nastop Mihe Dovžana, ki mu je končno uspel preboj na zasledovanje," pa je po tekmi dejal trener Tomaš Kos.