podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Šport New York

AVDIO: Polona predala igro

Piše: Radio Krka / STA

Čas objave:
30.08.2016 05:28

Edina slovenska predstavnica med posameznicami v glavnem delu zadnjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni v New Yorku Polona Hercog je svoj nastop končala po 33 minutah igre.

Mariborčanka je predala uvodni dvoboj proti drugi igralki sveta in eni izmed glavnih favoritinj za lovoriko Nemki Angelique Kerber, po zaostanku z 0:6, 0:1.

Hercogova, ki je na najnovejši lestvici WTA zdrsnila na 120. mesto, favorizirani Nemki na stadionu Arthurja Asha ni vzela niti ene igre. "V bistvu se mi od Ria vleče manjša poškodba na lopatici, ki jo saniram. Tudi servirala sem slabo morda le 90 ali 85-odstotno, ker si ne upam tvegati kot bi lahko. Moram urediti vse in iti naprej," je dejala po porazu.

Hercogova je ugotovila, da ne bo šlo že v prvem nizu, predala pa je takoj po izgubi prve igre v drugem nizu: "Ko sva imele nekaj dolgih izmenjav, se mi je zdelo, da ne bo šlo. Na igrišču se mi je treslo celo telo in nisem se mogla umiriti, da bi prišla normalno do zraka in se umirila in igrala naslednjo točko in potem se mi je zdelo, da nima smisla," je povedala Hercogova in dodala, da je virozo staknila morda že na poti v ZDA.

"Vedno, ko pridem v Ameriko imam nekaj. Ali so to te klime ali pa njihova plastična hrana," je dejala. Levo lopatico si je poškodovala na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, nakar je šla domov in ni imela resnih priprav. "Vendar tudi, če bi bila stoodstotno pripravljena, ne bi bilo lahko premagati nasprotnice, s katero se poznava že dolgo časa nazaj."

Za nekaj razburjenja je poskrbel tvit Hrvatice Donne Vekić, ki se je na novico o predaji dvoboja odzvala s sarkastičnim: "Imenitno". Vekićeva je "lucky looser" iz kvalifikacij, kjer je izgubila v zadnjem krogu, vendar bi lahko v primeru odstopa katere od igralk pred začetkom dvoboja zavzela njeno mesto.

"Nisem videla njenega tvita. Ne vem, kaj bi rekla, ker ne ve, kaj se v resnici dogaja. Ne vem, kako lahko tako sodi. Ni moja krivda, da je izgubila zadnji krog kvalifikacij," je povedala Hercogova, ki je kljub predaji dvoboja odnesla domov 43.313 dolarjev iz nagradnega sklada za nastop v prvem krogu turnirja.

"Nisem pričakovala krčev v nogi. Zjutraj sem se ogrevala in to je bil zame test ali lahko igram ali ne. Igranje proti Angie je bila dobra priložnost, tudi igranje na stadionu Arthur Ashe. Na koncu je to žalostna izkušnja, ampak je, kar je."

Hercogova se bo sedaj najprej pozdravila, nato pa namerava izboljšati svojo uvrstitev na lestvici WTA. Za zdaj še ne ve, ali bo šla igrat v Azijo, ali pa bo odigrala nekaj manjših turnirjev po Evropi.

V konkurenci dvojic bosta Slovenijo zastopali Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. Klepačeva in Srebotnikova, ki sta postavljeni za 13. nosilki turnirja dvojic, se bosta v prvem krogu sredi tedna pomerili s Slovakinjo Anno Karolino Schmiedlovo ter Čehinjo Renato Voračovo.

Klepačeva se je s Španko Laro Arruabarreno lani uvrstila v četrtfinale, Srebotnikova pa s Francozinjo Caroline Garcia prav tako. Srebotnikova je bila leta 2006 z Rusinjo Dinaro Safino finalistka US opna.

V torek bo nastopil tudi Slovenec z britanskim potnim listom Aljaž Bedene, ki ga v prvem krogu čaka 14. nosilec Nick Kyrgios iz Avstralije.

Polona Hercog o predaji dvoboja v 1. krogu OP ZDA - 1


Polona Hercog o predaji dvoboja v 1. krogu OP ZDA - 2


Polona Hercog o predaji dvoboja v 1. krogu OP ZDA - 3