franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

ACH Volley do zanesljive zmage v treh nizih

Piše: R.K.

Čas objave:
17.11.2023 08:46

V devetem krogu prvenstva sta se v Novem mestu pomerila Krka in ACH Volley. Zanesljive zmage so se razveselili Ljubljančani, ki tekmo dobili v treh nizih. Goste sta do zmage vodila Gjorgiev (13) in Videčnik (12), pri Krki pa je bil najbolj razpoložen Bregar (10). Gosti so odločilno razliko naredili z začetnim udarcem, saj so vpisali kar 11 asov.

Sportklub prva odbojkarska liga, 9. krog
Krka - ACH Volley
0:3 (-14, -19, -15)

Novo mesto, 16. november 2023. Obiskovalcev: 150.
Krka: Jarvis 3, Erpič G., Kocjančič, Kosmina 5, Bregar 10, Kožar, Pulko, Erpič U. 1, Lindič 2, Kern, Rojnik 5, Jakše (L). Trener: Jernej Rojc.
ACH Volley Ljubljana: Mejal, Kržič 1, Šket 6, Najdič 2, Marovt, Šen 2, Koncilja 7, Kovačič (L), Gjorgiev 13, Sešek 1, Pokeršnik 7, Videčnik 12. Trener: Radovan Gačič.


Tekmo so bolje odprli gosti z boljšim sprejemom in manjšim številom lastnih napak. Domačinom se je poznalo, da zaradi bolezni manjka prvi libero Verdinek, a v polje se je ppgumno postavil mladi Erazem Jakše. Pobudo so hitro prevzeli gosti. Koncilja je postavil uspešen blok, Gjorgiev pa je dodal as za vodstvo Ljubljančanov s 4:9. Domači trener je nalet gostov prekinil s polminutnim odmorom. Krka je preko Kosmine in Rojnika znižala zaostanek na vsega dve točki, Ljubljančani pa so nato znova pritisnili na plin. Gjorgiev je bil dvakrat uspešen v napadu, Videčnik je vpisal dva asa in gosti so se oddaljili na varno prednost. V nadaljevanju je pri Krki namesto Rojnika dobil priložnost novinec v dresu Krke Jared Jarvis. Nasprotnik se ni pustil zmesti. Šket je za ACH vpisal dve napadalni točki in že je bilo jasno, da bo prvi niz odšel v Ljubljano. Končnih 25:14 je postavil Pokeršnik.

Še najbolj izenačen je bil drugi niz, katerega so domačini odprli zelo dobro. Nekaj natančnih sprejemov, odločnih napadalnih udarcev, predvsem Bregarja ter Jarvisa in Krka se je uspešno kosala s favoriti iz Ljubljane. Ti so postopoma dvigovali nivo igre in v osrednjem delu, predvsem po zaslugi Gjorgieva ter Šena prevzeli vodstvo in si nabrali zanesljivo prednost. Niz je z asom za 19:25 zaključil Šket, žoga se je namreč po sprejemu domačega igralca odbila od stropne konstrukcije v dvorani Marof. Tovrstni pripetljaji so v dvorani Marof zelo moteči, saj konstrukcija prepogosto ovira in ustavi odbojkarsko igro.

V tretjem nizu se je igra domačnov povsem razpadla. ACH Volley je bil dominanten v vseh pogledih. Domači trener Rojc je poskušal s polminutnimi odmori, menjavami, a razigranih Ljubljančanov se ni dalo ustaviti. Gostujoči trener priložnost ponudil tudi mladim upom, vsi skupaj pa so niz hitro končali, Krki prepustili vsega 15 točk in misli že obrnili proti prihajajoči tekmi lige prvakov, ki jih prihodnji teden čaka v Italiji.

Erazem Jakše, Krka: "Nisem povsem zadovoljen z današnjo predstavo. Menim, da bi Ljubljančanom lahko tudi odščipnili kakšen niz, a bi za to morali pokazati boljšo igro, takšno, ki jo znamo, a nam to danes ni uspelo. Za to nam je manjkal predvsem boljši sprejem, posledično pa nismo uspeli razviti dobre napadalne igre, ki jo vsekakor potrebuješ, če se želiš kosati z ekipo, kot je ACH Volley."

Danijel Koncilja, ACH Volley Ljubljana: "Danes smo pozornost lahko povsem usmerili v svojo igro, po tekmi pa hitro preklopili na tekmo, ki nas čaka, saj nas čaka težko gostovanje v Italiji v sklopu lige prvakov. Pomembno je bilo, da se vrnemo v tekmovalni ritem. Smo pa zadovoljni s hitro zmago v treh nizih, saj smo nekako pričakovali malo boljši odpor Krke, a kot rečeno, se v Ljubljano vračamo zadovoljni."