20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Šport

Štiri članice ŽRK Krka v članski reprezentanci

Piše: ŽRK KRKA

Čas objave:
24.11.2017 10:29

Rokometašice članske izbrane vrste so dopoldne priletele v Pariz.

Tam bodo sodelovale na pripravljalnem turnirju, na katerem sodelujejo Angola, Francija in Tunizija.

Slovenija je v francosko glavno mesto, ki bo rokometnim ljubiteljem za vselej ostalo v spominu z osvojitvijo bronaste medalje članov na januarskem svetovnem prvenstvu, pripotovala v dopoldanskem času na pariško letališče, kjer jih je kot atašejka pričakala nekdanja reprezentantka Nina Jeriček. 33-letna Celjanka, ki živi v Franciji, je reprezentančno pot sklenila na junijski kvalifikacijski tekmi proti Hrvaški, po kateri je Slovenija slavila peti nastop na svetovnem prvenstvu.

Na pot se je odpravilo 20 rokometašic, med njimi tudi Tjaša Lovšin, 19-letna leva zunanja igralka, ki jo je selektor Uroš Bregar vpoklical naknadno zaradi poškodbe gležnja Hane Vučko. Vse igralke so sicer zdrave in že komaj čakajo prvo pripravljalno tekmo proti Angoli, sicer tudi tekmici na svetovnem prvenstvu. Dvoboj bo na sporedu v petek ob 18.00, termin in tekmec druge tekme, ki bo v nedeljo, pa bo znan po obeh polfinalnih dvobojih Slovenija : Angola in Francija : Tunizija.

 Uroš Bregar, selektor Slovenije: 

"Glede na to, da smo v preteklosti veliko sodelovali z državami na področju nekdanje skupne države, sem se tokrat odločil, da gremo na turnir v Francijo. Želel sem, da se dekleta prilagodijo na drugačen način rokometa ter, da tekmice na svetovnem prvenstvu zaradi mladosti naše ekipe v živo spoznamo že prej ter se tako na njih maksimalno pripravimo. Za analizo bomo tako imeli štiri tekme, ki jih bomo uporabili pri poskusu presenečenja na prvenstvu. Glede na to, da nas je na turnir povabila velesila Francija, tega vabila nismo mogli odbiti, saj si želimo z njo sodelovati tudi v prihodnje. Za nas je vselej dobrodošlo, da se primerjamo z najboljšimi na svetu."