gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

3. mini košarkarski turnir

Piše: R.K.

Čas objave:
22.01.2024 11:30

Minulo soboto smo v ŽKK Krka izpeljali tretji mini košarkarski turnir v letošnjem šolskem letu 2023/2024. Turnir je bil tudi tokrat namenjen našim najmlajšim deklicam, ki na novomeških in okoliških osnovnih šolah obiskujejo interesno dejavnost "košarka za deklice", pa tudi tistim, ki se poleg interesnih dejavnosti že udeležujejo tudi klubskih treningov naše najmlajše tekmovalne selekcije. Turnirja se je udeležilo 28 deklet iz OŠ Grm, OŠ Drska, OŠ Šmihel, OŠ Center, OŠ Bršljin, OŠ Vavta vas, in OŠ Otočec.

Tudi tokrat smo turnir izpeljali pod sloganom "Her world, her rules" (''Njen svet, njena pravila''), s katerim FIBA Europe želi spodbuditi čim več mladih deklic k aktivnemu treniranju in tekmovanju v košarki. Da bi dosegli namen te promocije, pa levji delež pri izpeljavi in motiviranju deklic opravijo naši klubski strokovni sodelavci, ki vodijo interesne dejavnosti na šolah ter vodijo treninge naših najmlajših selekcij.

Program turnirja je bil tokrat zasnovan tako, da se deklice naučijo pravilnega splošnega in košarkarskega ogrevanja ter se poleg tekmovanja naučijo tudi podpirati in bodriti svoje soigralke. S tem razvijajo zdravo tekmovalnost, pripadnost ekipi, medsebojno sodelovanje, se v tem procesu tudi zabavajo ter sklepajo nova prijateljstva. Deklice so na tekmah pokazale napredek v znanju, katerega so pridobile z redno udeležbo, tako na interesnih dejavnostih kot tudi na turnirjih. Borbenost za vsako žogo, več pravilno izvedenih tehničnih elementov košarke in predvsem spodbujanje svoje tekmovalne ekipe kaže, da se redna udeležba na interesnih dejavnostih in turnirjih obrestuje, saj iz turnirja v turnir dekleta vidno napredujejo. Na podlagi tega se za podmladek ŽKK Krka in s tem uspešno tekmovanje v starejših selekcijah ni potrebno bati.