Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O spremembah v VIPAP-u, trgatvi, mobilnosti, Paradi učenja in še čem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
18.09.2020 11:30

Tokrat smo predstavili nekaj aktualnih tem iz naše regije – poročali smo o spremembah v vrhu VIPAP-a in o načrtih, pa o tem, kaj vse je potrebno postoriti za kakovostno trgatev, med drugim pa smo bili tudi na nedavni Paradi učenja.

Uvodoma smo se ustavili v Posavju. Skupina RIDG Holding, novi češki lastnik slovenske papirnice Vipap Videm Krško, nadaljuje prestrukturiranje in modernizacijo podjetja. Je pa nekaj sprememb tudi v vodstvu. Podrobneje v današnji oddaji.

Društvo vinogradnikov Semič vsako leto pripravi predavanje o pripravi na trgatev. Tako so se člani pred dnevi sešli v drmiškem Kulturnem centru na predavanju specialistke za vinarstvo pri Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, Zavoda Novo mesto – Ivanke Badovinac.

V Občini Krško bodo med tednom mobilnosti namenu predali več novih pridobitev. Cilj občine je namreč v skladu s celostno prometno strategijo nadaljevati trajnostno prometno načrtovanje s čim več infrastrukturnimi možnostmi za kolesarjenje, hojo ter za uporabo javnega potniškega prometa.

V prostorih novomeškega RIC-a so pred dnevi pripravili celodnevni dogodek Parada učenja in odprli razstavo energijskih slik Vesne Božič Mauko. Avtorico, ki z RIC-em sodeluje že več let, zanimajo različne stvari. Poučuje tuje jezike in se ukvarja s terapevtskim delom, v povezavi s tem pa se je začela ukvarjati tudi s tovrstnim slikarstvom. Sicer pa smo pred mikrofon povabili tudi Davida Pavliča, ki je svoje znanje pridobival v sklopu Projektnega učenja mladih in je danes zaposlen v vrtcu Ciciban.

V Šmarjeti smo bili na prvem koncertu iz glasbenega cikla Glasbena popotovanja, na katerem sta nastopili Irena Yebuah Tiran in Eva Hren, ki sta navdušili s priredbami slovenskih narodnih pesmi.

Nekaj besed pa smo namenili tudi Vinogradniško-turističnemu društvu Čatež pod Zaplazom, ki letos praznuje 30-letnico delovanja. Jubilej so pred dnevi obeležili z odprtjem društvene vinske kleti

Podrobneje o vseh temah v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 18.09.2020

VIPAP, trgatev, mobilnost KK, Parada učenja