stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Med prostovoljci v bolnišnici

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
19.12.2018 13:30

V tokratni oddaji »S Krko naokoli« je več različnih vsebin, med drugim pa smo bili med prostovoljci v novomeški bolnišnici.

Za uvod smo predstavili zanimivo literarno kavarno, ki je bila tokrat ob Modri polici v Humanitarnem centru Rdečega križa Novo mesto posvečena skodelici kave in Ivanu Cankarju.

V Mestni občini Novo mesto imamo tudi nove novomeške ambasadorja znanja, oziroma občinske štipendiste. Že obstoječim štipendistom Galu Pavlinu, Manji Slak, Urošu Prešernu, Anji Fink, Vidu Dobrovoljcu in Živi Falkner so se zdaj pridružili še Domen Kulovec, Jošt Rudman in Ana Šubic. Tudi o tem poročamo v oddaji »S Krko naokoli«, kjer pa smo bili tudi v novomeškem mestnem jedru, katerega obnova gre počasi h koncu. Kako bo s prometom skozi mestno jedro in zakaj bi popolni zapori starega mestnega jedra za tranzitni promet nasprotovali podjetniki na Glavnem trgu in na Rozmanovi ulici, lahko slišite v naši oddaji »S Krko naokoli«.

Kot smo že povedali, smo bili tudi med dijaki-prostovoljci v novomeški bolnišnici. Postavili so stojnice z izdelki, ki so jih izdelali sami, s prodajo pa zbrali za 391 evrov prostovoljnih prispevkov, ki jih bodo namenili za božična darila malim bolnikom na otroškem oddelku novomeške bolnišnice.

Bili pa smo tudi na sobotnem dnevu odprtih vrat v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik v Novem mestu. Obiskovalci so si lahko ogledali in celo kupili Lego izobraževalne komplete in tudi različne robote. O mladih in robotizaciji pa smo se pogovarjali z direktorjem Razvojnega centra Novo mesto, pa tudi z raziskovalcem in predavateljem elektrotehnike na ljubljanski univerzi Luko Malijem.

O vsem tem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN: Med prostovoljci v bolnišnici in druge teme (19.12.2018)

Oddaja "S Krko naokoli"