evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Moje mesto Novo mesto

Novo mesto, moje mesto

Piše: RK

Čas objave:
07.05.2024 12:54

Pomoč mladim pri reševanju stanovanjske problematike. S sofinanciranjem do vgradnje dvigal v večstanovanjskih objektih.

Pomoč mladim pri reševanju stanovanjske problematike
Na Mestni občini Novo mesto so objavili poziv za subvencioniranje rekonstrukcije in gradnje novih stanovanj mladim investitorjem, kjer je je na voljo 10.000 evrov.

Z javnim pozivom za subvencioniranje rekonstrukcije in gradnje novih stanovanj mladim investitorjem bodo na občini upravičencem podelili subvencijo v višini 1000 evrov na enoto, v primeru mlade družine pa bodo subvencijo povečali za 25 odstotkov za vsakega otroka starega do šest let oziroma največ do višine 1500 evrov. Zainteresirani prosilci lahko oddate vlogo do 30. novembra 2024 oziroma do porabe proračunskih sredstev.

Vse informacije o oddaji vlog so objavljene med uradnimi objavami na spletni strani novomeške občine, za dodatna pojasnila pa se lahko obrnete na go. Darjo Šurla Sladič (darja.surla.sladic@novomesto.si; 07 39 39 322).

S sofinanciranjem do vgradnje dvigal v večstanovanjskih objektih
Na Mestni občini Novo mesto so objavili javni poziv za sofinanciranje izboljšav za odpravo arhitektonskih ovir v obstoječih večstanovanjskih objektih v višini 20.000 evrov. Etažni lastniki, pooblaščenci ali upravnik stavbe lahko vlogo za sofinanciranje vgradnje dvigal oddate v prvem roku do 1. junija 2024 ali v drugem roku do 1. septembra 2024.

Z javnim pozivom za sofinanciranje izboljšav za odpravo arhitektonskih ovir v obstoječih večstanovanjskih objektih na novomeški občini stanovalcem večstanovanjskih objektov omogočamo izboljšavo bivalnih razmer z izgradnjo dvigal, pri čemer je poudarek na izboljšanju življenjskih razmer starejših in drugih gibalno oviranih oseb.

Vse informacije o pozivu in oddaji vlog so objavljene med uradnimi objavami na spletni strani novomeške občine, za dodatna pojasnila pa se lahko obrnejo na go. Darjo Šurla Sladič (darja.surla.sladic@novomesto.si; 07 39 39 322).

Novo mesto, moje mesto 7.5.2024