boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice

Zveze kulturnih društev nemško govorečih s Pahorjem

Piše: R.K.

Čas objave:
12.04.2022 13:20

Predsednik Pahor je sprejel predstavnike Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji, kulturnega društva nemško govorečih žena Mostovi in društva Kočevarjev staroselcev.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel predstavnike Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji, kulturnega društva nemško govorečih žena Mostovi in društva Kočevarjev staroselcev, ki so predsednika Pahorja podrobno seznanili s svojim položajem in problemi, s katerimi se soočajo.

Sogovorniki so se strinjali, da je možno v danih ustavnih okvirih še veliko narediti za okrepitev skupnosti. Predsednik Pahor bo o teh možnostih spregovoril na skorajšnji skupščini Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji, kjer se bo zavzel zlasti za ureditev sistemskega financiranja dejavnosti, ki ohranjajo identiteto te skupnosti.

Današnjega srečanja so se udeležili dr. Tit Turnšek, častni član Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji, Veronika Haring, predsednica kulturnega društva nemško govorečih žena Mostovi, Marjan Štangelj, predsednik društva Kočevarjev staroselcev in Jan Schaller, predstavnik kulturnega društva nemško govorečih žena Mostovi.