cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Temni madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice

Županov dan v Ribnici

Piše: R.K.

Čas objave:
21.06.2023 21:23

Minulo soboto je na grajskem vrtu v ribniškem gradu, že četrto leto zapored, potekal sedaj že tradicionalen Županov dan, ki je znova ponudil različne aktivnosti za vso družino ter privabil številne obiskovalce.

Župan Samo Pogorelc je tokrat v družbi kuharskega mojstra Luke Jezerška ponovno pokazal svoje kuharske spretnosti in z zbiranjem prostovoljnih prispevkov skupaj zbral kar 1.085 evrov sredstev, ki bodo namenjena socialno ogroženim družinam za nakup šolskih potrebščin.

Sončno sobotno popoldne je znotraj grajskih zidov, poleg dobrodelne note, ponujalo priložnost druženja na Dnevih piva in kulinarike, ki so se letos prvič odvijali skozi cel vikend. Dogodek za vse generacije pa so z različnimi aktivnostmi popestrili likovna šola LICE, Galerija Miklova hiša, ki je ponudila možnost likovnega ustvarjanja na platnu, Knjižnica pod krošnjami s prebiranjem pravljic, Poletna muzejska noč z možnostjo brezplačnega ogleda vseh razstav Muzeja Ribnica, družinska delavnica z izdelovanjem suhe robe v Rokodelskem centru Ribnica. Ljubitelji vodnih doživetij so se lahko popeljali s supi po naši Bistrici, aktivnejši obiskovalci pa so se lahko podali na kolesarsko doživetje po ribniških gozdovih. Večer se je zaključil v izjemni grajski kulisi in ob znanih skladbah Mirana Rudana s skupino INDESIGN.