evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice Ivančna gorica, Grosuplje, Podčetrtek

Župani podpisali konzorcijsko pogodbo operacijo SMART Life

Piše: Občina Ivančna Gorica

Čas objave:
12.03.2021 13:48

Župani 11 občin, med njimi župani občine Grosuplje, Ivančna Gorica ter Podčetrtek, so podpisali konzorcijsko pogodbo za izvedbo operacije SMART Life oziroma Sodobno Mesto za Aktivno, Razvojno in Trajnostno življenje.

K podpisu je botroval nedavno objavljen javni razpis Ministrstva za javno upravo za demonstracijske projekte vzpostavljanja pametnih mest in skupnosti »PMIS«, ki spodbuja občine k prijavi projektov, ki bodo predstavljali inovativne rešitve na področju digitalizacije občin, ki bodo omogočili boljše upravljanje, boljše komuniciranje, proaktivno reševanje problemov, koordiniranje virov in procesov za hitro odzivanje, minimiziranje posledic nepredvidenih dogodkov in naravnih nesreč ter s tem izboljšanje javnih storitev za občane in druge uporabnike.

Vsebinska področja, ki jih razpis naslavlja, pa so:
1. Upravljanje z viri in infrastrukturo;
2. Skrb za okolje;
3. Zdravo in aktivno življenje;
4. Mobilnost, logistika in transport;
5. Kultura, šport in turizem;
6. Varnost in zaščita.

Ker verjamejo, da bo prijava na razpis uspešnejša, da bodo dosegli boljši rezultat, če bodo združili svoje moči in se nanj prijavili skupaj, je tako 11 občin ustanovilo konzorcij, torej z namenom, da bodo na javni razpis Pametna mesta in skupnosti skupaj prijavile projekt SMART Life - Sodobno Mesto za Aktivno, Razvojno in Trajnostno življenje.

Župan Občine Grosuplje Peter Verlič je ob podpisu pogodbe povedal: »Tole danes je naš prvi korak. Vsem se lepo zahvaljujem za pripravljenost in za odločitev, da gremo v razpis Pametna mesta skupaj, in na ta način našim občankam in občanom ponudimo čim boljše, pametne storitve. Mislim, da še niti ne vemo, kaj vse nam bo to sodelovanje prineslo.«

Tudi ostali župani občin so poudarili, da verjamejo v dobro sodelovanje, v skupen uspeh za dobro občank in občanov vseh 11 občin. Občina Grosuplje je bila sicer s pogodbo določena za vodilnega konzorcijskega partnerja ter kot vodilni konzorcijski partner med drugim pooblaščena za prijavo skupnega projekta SMART Life na javni razpis Pametna mesta in skupnosti.