stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Župan Brežic je sodeloval z mažoretkami

Piše: R.K.

Čas objave:
26.09.2023 10:15

Župan Občine Brežice Ivan Molan se je v septembru na povabilo župana Občine Larnaka Andreasa Vyrasa in Združenja za kulturno dediščino Nikozije skupaj z Društvom mažoretke Dobova udeležil 16. mediteranskega festivala folklornih plesov, zborov in godb. Obe občini sta turistični in močno podpirata kulturno dediščino, zato je bil tradicionalni mednarodni festival, ki je bil nagrajen z Unescovim priznanjem za področje kulturne dediščine kot eden izmed najboljših folklornih festivalov na svetu, dobra priložnost za nova povezovanja in prihodnja sodelovanja tako občine kot društva.

Mednarodni festival je v prepletu bogate kulturne dediščine različnih držav združil več kot 500 plesalcev in 400 pevcev iz osmih držav ter spodbujal medsebojno interakcijo in kulturno izmenjavo ter sobivanje skozi glasbo in ples različnih kultur, kar je tudi glavno vodilo festivala. Festival je potekal med 14. in 19. septembrom, vključeval je parade po ulicah kot tudi štiri festivalne večere in izobraževanja s področja kulture. Kot posebne gostje festivala so Dobovske mažoretke s svojimi predstavami navdušile občinstvo in prejele številna povabila za gostovanja ter predstavitev mažoretne dejavnosti, ob katerih hkrati predstavljajo tako Slovenijo kot Posavje in Brežice.

V sklopu festivalnega dogajanja se je župan Ivan Molan udeležil tudi slovesnosti ob odprtju festivala in sprejema pri podžupanu Larnake Iasonasu Iasonidesu, kjer je županom, predstavnikom ministrstev in sodelujočih držav predstavil Občino Brežice. V nadaljevanju je sodeloval še na mednarodni kulturni konferenci na temo pomena ohranjana in širitve kulturne dediščine s poudarkom na spoštovanju raznolikosti med kulturami.