stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Znani prejemniki občinskih priznanje za leto 2023

Piše: R.K.

Čas objave:
26.01.2024 09:06

Predlog kandidatov za priznanja občine Črnomelj za leto 2023 je bil osrednja točka včerajšnje 11. redne seje Občinskega sveta občine Črnomelj. Vse predlagane kandidate so člani sveta potrdili, obravnavali pa so tudi elaborat o oblikovanju cene izvajanja storitev javnih služb in se seznanili s poslovnim načrtom črnomaljske komunale za letošnje leto.

Plaketo Občine Črnomelj za leto 2023 prejme Združenje borcev za vrednote NOB Črnomelj za 75-letno neprekinjeno prizadevno in predano delo na področju ohranjanja zgodovinske in kulturne dediščine s poudarkom na dogodkih iz obdobja NOB ter za uspešno promocijo Črnomlja in Bele krajine. Diplome Občine Črnomelj za leto 2023 prejmejo Boštjan Majerle za dolgoletno prizadevno, uspešno in neutrudno delo na področju gasilstva in civilne zaščite ter za izjemen prispevek h krepitvi varnosti pred naravnimi in drugimi nesrečami, Društvo kmečkih žena Črnomelj za več kot tri desetletja predanega dela, prispevka k razvoju in promociji lokalne skupnosti ter dvigu kakovosti življenja na vasi, in Turistično društvo Črnomelj za ustvarjanje izjemnih, prepoznavnih in uspešnih turističnih projektov, ki so zaznamovali dogajanje v Črnomlju ter opazno prispevali k ozaveščanju o turističnih priložnostih mesta.

Župančičevo plaketo za leto 2023 prejme Mešani pevski zbor Samospev Črnomelj za 30-letnico delovanja in dragocen, izjemen prispevek k prepoznavnosti in kakovosti belokranjskega zborovskega petja in kulture. Župančičevo diplomo za leto 2023 prejmeta kipar Boštjan Kavčič za izstopajoče uspehe na področju kiparstva in izjemen prispevek k prepoznavnosti Bele krajine in KUD Zlata skledica za prepoznavno, uspešno, kakovostno in predano kulturno-umetniško ustvarjanje ter izjemno promocijo umetnosti kamišibaja in s tem tudi Bele krajine.

Priznanje športnik leta 2023 prejme Mitja Ilenič za izjemne nogometne uspehe in športni talent, s katerim se uveljavlja v svetu vrhunskega športa, za športnico leta 2023 pa Urša Matotek za številne dosežene športne uspehe v atletiki, med njimi dve zlati, dvanajst srebrnih in dve bronasti medalji na državnih tekmovanjih. Za športno ekipo leta 2023 priznanje prejme članska ekipa Rokometnega kluba Črnomelj za svoje poslanstvo širjenja rokometa in športa v občini Črnomelj, predano delo, strast in neprecenljiv prispevek k rasti kluba ter 70 let neprekinjenega delovanja. Priznanje za mladega perspektivnega športnika za leto 2023 prejme Maj Butala za izjemne športne uspehe v lokostrelstvu, ki ga uvrščajo v sam vrh najboljših mladih lokostrelcev v Sloveniji, za športni dosežek leta 2023 pa priznanje prejme Jurij Kure za vrhunske rezultate in zmagovalne dosežke v paranamiznem tenisu.

Župančičeva priznanja bodo prejemnikom podeljena na osrednji občinski proslavi ob kulturnem prazniku v sredo, 7. februarja, ob 19. uri v Kulturnem domu Črnomelj, občinska priznanja in priznanja na področju športa pa bodo podeljena na osrednji proslavi ob prazniku občine Črnomelj v petek, 16. februarja, ob 19. uri v Kulturnem domu Črnomelj.