oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Kočevje

Zelena destinacija Kočevsko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.04.2016 17:10

Slovenska turistična organizacija v okviru projekta Zelena shema slovenskega turizma izvaja poziv za destinacije za pridobitev znaka Slovenia Green Destination, ki ga je do danes prejelo devet destinacij. V omenjeni program je bila na podlagi razpisa vključena tudi destinacija Kočevsko, ki pokriva Občine Kočevje, Kostel in Osilnico.

Zeleni turizem zaobjema vse poglede trajnostnega turizma, ki temelji na štirih osnovnih principih: okoljski, družbeni, gospodarski in podnebni. Namreč, pomembno je informirati deležnike v turizmu o pomenu podnebnih sprememb in vplivih na turizem ter o spremembah na trgu in spodbuditi k ukrepanju na področju prilagajanja in blaženja podnebnih sprememb. Med ključnimi strateškimi usmeritvami zelenega turizma so nedvomno aktivna usmeritev turizma v zeleno gospodarstvo, informiranje in spodbude za turistično gospodarstvo, da razvijajo zelene modele poslovanja, spodbude za destinacije, da postavijo modele trajnostnega razvoja na osnovi trajnostnih indikatorjev, osveščanje turistov, da se usmerijo k bolj trajnostnemu življenjskemu slogu in k lastnemu okolju prijaznemu ravnanju.

Destinacija Kočevsko je pokrajina, ki spada med najbolj naravno ohranjene predele Slovenije in v njej je moč začutiti pravi utrip divjine, v kateri se skriva popoln doživljajski svet. Je pravi raj za vse avanturiste, pohodnike, družine, kolesarje ter za vse ostale ljubitelje narave in zelenega turizma. Kočevsko in njeni ponudniki bodo sledili vsem predpisanim aktivnostim zelenega turizma, z željo, da bi na naslednjem ocenjevanju, ki bo na mednarodnem dogodku Global Green Destinations Day letos septembra  v Ljubljani, prejeli najžlahtnejšo označbo na znaku Zelena destinacija Kočevsko.