oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Novice Novo mesto

Zavod Novo mesto bo kot v.d. vodil Robert Judež

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.09.2016 10:19

Vodenje novoustanovljenega Zavoda Novo mesto, ki združuje sedanjo Agencijo za šport in Kulturni center Janeza Trdine, bo s 1.oktobrom kot vršilec dolžnosti direktorja prevzel Robert Judež.

Župan Mestne občine Novo mesto je na današnji novinarski konferenci na novomeškem rotovžu sporočil, da bo s 1. oktobrom 2016 na mesto vršilca dolžnosti direktorja Zavoda za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto - Zavod Novo mesto - imenoval Novomeščana Roberta Judeža. S tem imenovanjem bodo stekli vsi postopki za izoblikovanje zavoda v skladu z akti, ki jih je julija letos sprejel Občinski svet.

Župan Gregor Macedoni je ob tem povedal: »Gre za osebo, ki dobro pozna vsa področja delovanja novega zavoda in lahko čim prej pravno izvede vse potrebne postopke pri njegovem nastajanju. Judež je bil vodja oddelka za družbene dejavnosti na Mestni občini Novo mesto, član svetov Kulturnega centra Janeza Trdine ter Agencije za šport, dobro pa pozna tudi področje mladine, saj je bil v študentskih letih aktiven član študentskih organizacij.«

Robert Judež
, bodoči vršilec dolžnosti direktorja je dodal: »Moja naloga bo predvsem pravno-formalna ureditev novega zavoda, izvedba združitve Kulturnega centra Janeza Trdine in Agencije za šport ter priprava organizacijske strukture in poslovno-finančnega dela. Tisti, ki bodo želeli delati v novem zavodu, bodo dobrodošli tudi naprej."

Po dogovoru z županom Robert Judež ne bo kandidiral na razpisu za direktorja Zavoda Novo mesto in hkrati v času, ko bo opravljal vlogo vršilca dolžnosti direktorja, njegovo podjetje Konvikt d.o.o. ne bo sodelovalo s tem zavodom. Vse postopke imenovanja sveta novega zavoda in novega direktorja bo vodil Občinski svet Mestne občine Novo mesto, predvidoma pa bodo ti postopki potekali približno pol leta.




Gregor Macedoni, župan Mestne občine Novo mesto


Robert Judež, v.d. direktorja Zavoda Novo mesto