pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice Brežice

Zanimivo pustolovščino so doživeli kar od doma

Piše: Mateja Kus/Knjižnica Brežice

Čas objave:
12.03.2021 08:11

V Knjižnici Brežice se z organizacijo različnih oblik bralnega in informacijskega opismenjevanja ter bogato in raznovrstno prireditveno dejavnostjo za vse skupine uporabnikov vseskozi vključujejo v lokalna, regionalna in nacionalna prizadevanja za aktivno, ustvarjalno in kakovostno preživljanje prostega časa.

Slednje so v minulih letih, pred epidemijo koronavirusa, uspešno udejanjali tudi z gostovanji ter izvedbami raznolikih predstav za najmlajše člane in uporabnike. Praviloma so se družili februarja – ob kulturnem prazniku, maja – ob zaključku bralne sezone projekta Bralna mavrica (v začetku imenovan Kristjanov knjižni nahrbtnik) in novembra – ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic.

Včeraj popoldan pa so tovrstno vsebino najmlajšim in njihovim domačim prvič ponudili na spletu. Na spletni strani YouTube so jih nagovorili s predstavo Po Sloveniji s popotnikom Jakom v izvedbi Zavoda Enostavno Prijatelji. Povezava je (bo) za ogled predstave aktivna še 48 ur po izvedenem četrtkovem dogodku.


Popotniku Jaki so tako skupaj, a narazen pomagali poiskati babico. Ob tem pa srečali zanimive ljudi, pravljične junake, živali in bajeslovna bitja, ki so jih seznanili z bogato kulturno in naravno dediščino, ki jo premoremo. Jako so mimoidoči navdušili s preprostostjo, humorjem in zanimivimi običaji. Skupaj so ploskali, plesali, navijali, kuhali in se smejali, ob tem pa utrdili znanje o Sloveniji ter se kaj novega naučili. 

Kot še sporočajo iz Knjižnice Brežice, jih veseli, da so izvedli tovrstni dogodek, prilagojen trenutnim razmeram. V bodoče mu gotovo pridajo še kakšnega, tudi znotraj knjižničnih prostorov.