sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Novice

Začetek priprave tehnične posodobitve grafičnega prikaza podrobne namenske rabe prostora OPN Občine Sevnica

Piše: R.K.

Čas objave:
26.02.2024 10:57

Občina Sevnica je osrednji nosilec prostorskega načrtovanja, ki zagotavlja ustrezne pogoje za medsebojno skladen in uravnotežen razvoj vseh dejavnosti v prostoru. Postopek tehnične posodobitve Občinskega prostorskega načrta Občine Sevnica se je začel s sprejetim sklepom župana o začetku priprave tehnične posodobitve grafičnega prikaza podrobne namenske rabe prostora.

Nov zakon o urejanju prostora uvaja nov instrument, imenovan tehnična posodobitev, ki omogoča posodabljanje grafičnega dela prostorskih izvedbenih aktov s podatki o parcelah iz katastra nepremičnin.

V letih od 2019 do 2022 je Geodetska uprava izboljšala zemljiški kataster, povečala natančnost prikazov in preoblikovala prejšnji Zemljiško katastrski prikaz v Zemljiško katastrski načrt, ki je že uradno v veljavi in nadomešča prejšnji Zemljiško katastrski prikaz. Spremembe vodijo do uskladitve prostorskega režima, v obstoječih prostorskih načrtih z najnovejšimi podatki, kar bo izboljšalo načrtovanje, lokacijske informacije, uporabo podatkov za odmero nadomestila, natančnost pri vrednotenju nepremičnin in upravljanje s prostorom.

Občina Sevnica izvaja postopek tehnične posodobitve grafičnega prikaza podrobne namenske rabe prostora Občinskega prostorskega načrta Občine Sevnica v skladu z Zakonom o urejanju prostora. Postopek se je začel s sprejetjem sklepa župana o pripravi tehnične posodobitve podrobne namenske rabe prostora. Osnutek posodobljenega občinskega prostorskega načrta je bil pripravljen februarja 2024, skupaj s potrebnim dokumentom - Elaboratom tehnične posodobitve.

Občina bo osnutek Občinskega prostorskega načrta objavila v prostorskem informacijskem sistemu, kjer bo omogočeno javno podajanje predlogov in pripomb v 15-dnevnem roku. Javna razgrnitev bo potekala v času od ponedeljka 26. 2. 2024 do ponedeljka 11. 3. 2024. Gradivo bo v času javne razgrnitve objavljeno na spletni strani Občine Sevnica na povezavi https://bit.ly/3uEoDL9. Ogled gradiva bo mogoč po predhodni najavi tudi v prostorih Občine Sevnica. Na podlagi prejetih pripomb bo Občina pripravila predlog tehnično posodobljenega Občinskega prostorskega načrta Občine Sevnica, ki ga s sklepom sprejme občinski svet. Po potrditvi bo dokument objavljen v Uradnem listu RS in prostorskem informacijskem sistemu.