Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice

Začela se je rekonstrukcija cesta na Telikem Trnu

Piše: R.K.

Čas objave:
13.07.2023 13:57

V občini Krško bodo imeli do konca avgusta novo lokalno cesto na Velikem Trnu, enostranski pločnik in dva armiranobetonska zidova.

Rrekonstruirali bodo lokalno cesto na Velikem Trnu v dolžini 460 metrov, sočasno zgradili enostranski pločnik dolžine 130 metrov in širine 1,50 metra ter dva armiranobetonska zidova – prvega zaradi širitve ceste v obstoječo brežino dolžine 120 metrov in višine med 1,30 in 1,70 metra ter drugega zaradi širitve obstoječih parkirišč višine do 1,50 metra.

V sklopu projekta na krški občini načrtujejo obnovo vodovoda v dolžini 220 metrov, zaščito in po potrebi prestavitev ostalih obstoječih vodov gospodarske javne infrastrukture, novo cestno razsvetljavo v dolžini 200 metrov ter razširitev parkirišča proti severu za dodatnih 15 parkirnih mest. Poleg tega bodo obstoječe trikrako križišče preuredili v pravokotnega in ga delno premaknili proti zahodu, uredili bodo prehod za pešce na mestu, kjer se zaključi pločnik za pešce (do objekta s parcelno številko 608/4, v katerem je manjša trgovina) ter postavili vertikalne in horizontalne prometne signalizacije.

Vrednost naložbe znaša dobrih 300 tisoč evrov, izvajalec del je Gracar, d.o.o. S projektom bomo predvidoma zaključili konec letošnjega avgusta.