stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Vodne igre v Metliki

Piše: R.K.

Čas objave:
18.08.2023 13:31

V gasilskem taboru pod vodstvom Petre Planinc iz Slovenskega gasilskega muzeja v Metliki so izdelovali razglednice, vadili mokro vajo z vedrovko ter se razvrščali, se urili v vezanju vozlov in tekmovali v vodnih igrah. Z Zdenko Kavčič iz društva Šola zdravja pa so imeli razgibavanje in jogo za sprostitev.

Med mlajšimi in starejšimi je tudi potekala mokra vojna z vodnimi balončki, zmagal pa je tisti, ki je bil najbolj moker. Kasneje pa se je pripeljalo osebje iz restavracije Štajdohar, ki je vsak dan pridno pripravilo topli obrok kosila.

Po kosilu pa so udeležence obiskali policisti Policijske postaje Črnomelj, ki jim razkazali njihovo mobilno postajo, svojo opremo, policista motorista, nadzor z dronom in nas podučili o delu s policijskim psom. Ekipi civilne zaščite Črnomelj in Rdečega križa Črnomelj so jih učili temeljnih postopkov oživljanja ter osnove povijanja krvavitev. Po večerji so imeli turnir v nogometu, odbojki in med dvema ognjema. Ko se je zmračilo, pa so ob ognju pekli koruzo. Kot se za zadnji večer spodobi ni manjkalo niti zabave in plesa.