franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Ljubljana

Višje sodišče Žarku Gorenjcu znižalo kazen za umor žene za dve leti

Piše: STA

Čas objave:
08.03.2024 10:51

Višje sodišče je v četrtek potrdilo obsodilno sodbo 45-letnemu Žarku Gorenjcu za umor žene marca 2021 v domači hiši v bližini Grosupljega, mu je pa prvotno kazen prvostopenjskega sodišča s 23 znižalo na 21 let zapora, poročajo mediji. Sodba je tako pravnomočna.

Tožilstvo je Gorenjcu očitalo, da je 36-letno ženo umoril v domači hiši, ko ga je ta po letih psihičnega, fizičnega in spolnega nasilja hotela zapustiti. Nekaj ur po dogodku naj bi se v družbi očeta prijavil sam in se predal policiji.

Februarja lani ga je sodni senat Okrožnega sodišča v Ljubljani spoznal krivega umora iz nizkotnih nagibov in mu izrekel zaporno kazen v višini 23 let.

Na odločitev sta se pritožila tako obramba, ta je zatrjevala, da je bil Gorenjc v času umora neprišteven, kot tožilstvo, ki je sicer zahtevalo 28 let zaporne kazni.

Novembra lani je Višje sodišče v Ljubljani pritožbe obravnavalo na javni seji. Senat je pri tem odločil, da bodo sami opravili obravnavo in na njej zaslišali več izvedencev, tudi izvedenko iz tujine. V četrtek je sodni senat izrekel obsodilno sodbo, pri tem pa prvotno kazen znižal za dve leti. Gorenjcu je do nastopa kazni tudi podaljšal pripor.