zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Mirna Peč

VIDEO&FOTO: Otvoritev muzeja Slaka in Pavčka

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
21.10.2018 11:12

V petek se je v Mirni Peči, v prostorih nekdanje šole, odvila slavnostna otvoritev muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka. V muzeju bodo na voljo za ogled, urejene stalne zbirke Lojzeta Slaka, Toneta Pavčka, Ludvika Stariča, Jožeta Slaka in ostalih pomembnih Mirnopečanov.

Občina je uspešno zaključila prvo fazo projekta, v kateri je uredila dobrih 880m2 upravnih prostorov muzeja in prostore za postavitev prve stalne zbirke.

6m.JPG
Odprtje muzeja si je prišlo ogledat mnogo ljudi
Radio Krka, M.K.

Skupaj z Dolenjskim muzejem Novo mesto in družino Slak je v prostorih uredila Stalno spominsko zbirko Lojzeta Slaka. Skupna vrednost naložbe je stala dober milijon evrov, projekt pa je v višini 95.968,04 evrov sofinanciran iz CLLD, Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Eksponate je zagotovila družina Slak, arhivski material za video vsebine pa Radiotelevizija Slovenija.

13m.JPG
Stalna razstava: Lojze Slak- virtuoz na diatonični harmoniki: Moje plošče so moje knjige
Radio Krka, M.K.

V petek se je v prostorih muzeja odvila otvoritev samega muzeja in pa stalne razstave Lojze Slak- virtuoz na diatonični harmoniki: Moje plošče so moje knjige. Razstava prikazuje življenjsko in glasbeno pot harmonikarja Lojzeta Slaka ter njegov prispevek k razvoju narodno-zabavne glasbe v Sloveniji. Poleg slikovnega gradiva, izdanih plošč, osebnih predmetov in rekonstruirane vadbene sobe je obiskovalcem na voljo veliko video materiala, najzahtevnejšim pa mediateka z dodatnim gradivom. Za spomin so si obiskovalci lahko posneli tudi lasten videospot ene od uspešnic ansambla.

1m.JPG
Novi muzej
Radio Krka, M.K.