podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Mestna modna revija pokazala izjemne modele

Piše: M.K.

Čas objave:
18.05.2018 19:38

V Novem mestu so bili izbranci priča mestnemu modnem prazniku, Mestni modni reviji. Po uspešnih dveh izvedbah sta organizator dogodka Studio ANA in producent MJ Agencija tokratno že 3. modno revijo organizirala v prostorih Galerije Dolenjskega muzeja.

8r.JPG

Pretekli dve izvedbi sta potešili apetitete tudi najzahtevnejših modnih navdušencev, ki so to modno revijo sprejeli za stalnico ob vstopu v poletje. Ker je zanimanje za ogled modne revije iz leta v leto raslo, so bil organizatorji primorani lokaciji zamenjati. Tako so novo domovanje našli v prestižni lokaciji Galerije Dolenjskega muzeja, katerega vodstvo je gostovanje dogodka z veseljem sprejelo.

7r.JPG

Letos so se predstavile tri modne oblikovalke Ana Jelinič, Anja Medle in Petra Ulaga ter zmagovalka modnega natečaja. K slednjemu so organizatorji povabili vse, ki ustvarjajo na modnem področju in bi si želeli svoje izdelke predstaviti na pravi modni reviji. Na natečaj se je prijavilo 9 oblikovalcev, med katerimi je komisija za zmagovalko izbrala Ano Štucin. Ker pa so komisijo navdušili izdelki več oblikovalcev, so se odločili, da bodo izdelke dodatnih štirih oblikovalcev predstavili v avli galerije.

Ana Jelinič iz Studia ANA se je na modni reviji predstavila s kolekcijo FLORA za pomlad poletje 2018. Novomeščanka, ki minimalistične kroje popestri z izvirnimi detajli, niza uspehe na domačih in tujih tleh. Lani je osvojila drugo mesto na tekmovanju Fashion Scout See pod okriljem Beograjskega tedna mode, tudi letos pa je kolekcijo FLORA predstavila na Ljubljanskem tednu mode. S svojo ponudbo v centru Novega mesta pa redno razveseljuje vse mode željne Novomeščanke.

6r.JPG

Kolekcija FLORA govori o boginji Flori, ki je čutna, romantična, polna življenja in obdana z rožami. Oblačila iz kolekcije so polna detajlov – rož, ki se pojavijo v kroju oblačil, kot motiv ali vzorec na oblačilih, ki ustvarjajo igrivost in mladost sodobne urbane ženske.

Mlada novomeška modna oblikovalka Anja Medle je letos zaključila študij na Naravoslovno-tehniški fakulteti v Ljubljani, smer modno oblikovanje. V sklopu študijskega programa je svoje kreacije lani predstavila na Ljubljanskem tednu mode. Na mednarodnem tekmovanju Lodz Young Fashion Award na Poljskem se je v lanskem letu uvrstila med finaliste. Letos je svojo kolekcijo Lapsus, ki je del njene diplomske naloge, premierno predstavila na Mestni modni reviji. Kolekcija je nadaljevanje njene lanske kolekcije. Letos pa se je posvetila raziskovanju in krojenju moških oblačilnih kosov, katere je prepletala s trakovi in s tem dala oblačilom nov pomen.

3r.JPG

Popestritev modne revije so bile zagotovo torbice UP Design by Petra Ulaga. Unikatne torbice izdelane iz visoko kvalitetnega usnja popestrijo vsak styling ženske. Oblikovane in ustvarjene so, da vas dvignejo in navdahnejo za pozitivno mišljenje in osebno rast. Navdih za njih Petra jemlje v naravi, v morskem svetu in igri svetlobe. Pri ustvarjanju razmišlja, kakšno torbico bi nosila srečna in uspešna ženska. Vsaka torba nosi svoje ime, za katerim se skriva zgodba. Torbe so ustvarjene za vse, ki cenijo umetnost, kakovost, izvirnost in udobje.

5r.JPG